Matematik
sinus hjælp :(
09. december 2007 af
Kwarzon (Slettet)
Om to ensvinklede trekanter oplyses det at vinkel A = 32grader. Side b i den store trekant er 90. Siden c i den lille trekant er 40 og forholdet mellem siderne a i de to trekanter er 1 til 1½.
Konstruer de to trekanter og beregn vinklerne A og B, samt længden på de resterende sider i begge trekanter.
Hjælp er helt forvirret...
Om to ensvinklede trekanter oplyses det at vinkel A = 32grader. Side b i den store trekant er 90. Siden c i den lille trekant er 40 og forholdet mellem siderne a i de to trekanter er 1 til 1½.
Konstruer de to trekanter og beregn vinklerne A og B, samt længden på de resterende sider i begge trekanter.
Hjælp er helt forvirret...
Svar #1
09. december 2007 af dnadan (Slettet)
Du kan finde siderne ud fra at:
a1/a2=b1/b2/=c1/c2= 3/2 hvor a1,b1,c1 er den store trekant.
Vinklerne kan så beregnes ved sinus relationerne.
a1/a2=b1/b2/=c1/c2= 3/2 hvor a1,b1,c1 er den store trekant.
Vinklerne kan så beregnes ved sinus relationerne.
Svar #4
09. december 2007 af mathon
alle beregninger er i den STORE trekant
(B+C)/2 = (90°-A/2)
1) (B+C)/2 = (90°-16°) = 74°
tan((B-C)/2) = (b-c)/(b+c)*tan(90°-A/2)
tan((B-C)/2) = (90-60)/(90+60)*tan(74°)
(B-C)/2 = tan^-1[(90-60)/(90+60)*tan(74°)] = 34,90°
B = (B+C)/2 + (B-C)/2 = 74° + 34,90° = 108,90°
C = (B+C)/2 - (B-C)/2 = 74° - 34,90° = 39,10°
a = c*cos(B) + b*cos(C) = 60*cos(108,90°) + 90*cos(39,10°) = 50,41
(B+C)/2 = (90°-A/2)
1) (B+C)/2 = (90°-16°) = 74°
tan((B-C)/2) = (b-c)/(b+c)*tan(90°-A/2)
tan((B-C)/2) = (90-60)/(90+60)*tan(74°)
(B-C)/2 = tan^-1[(90-60)/(90+60)*tan(74°)] = 34,90°
B = (B+C)/2 + (B-C)/2 = 74° + 34,90° = 108,90°
C = (B+C)/2 - (B-C)/2 = 74° - 34,90° = 39,10°
a = c*cos(B) + b*cos(C) = 60*cos(108,90°) + 90*cos(39,10°) = 50,41
Skriv et svar til: sinus hjælp :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
