Fysik
Harmoniske svingninger
09. december 2007 af
Svend Holst (Slettet)
Jeg er i øjeblikket igang med at skrive 3. g.-opgave om harmoniske svingninger i en fjeder, i fagene fysik og matematik.
Jeg har læst flere steder, at der er gode argumenter for, at man lægge 1/3 af fjederens masse til den samlede masse. Jeg har dog ikke fundet argumentet i en bog, så derfor kan jeg ikke henvise til argumentet.
Er der nogen der kender en bog hvori det står?
I så fald ville jeg være meget taknemlig hvis jeg kunne få bogens navn, sidetal og udgiveren af bogen, så jeg så kunne henvise til denne.
På forhånd tak for hjælpen
Svend Holst
Jeg har læst flere steder, at der er gode argumenter for, at man lægge 1/3 af fjederens masse til den samlede masse. Jeg har dog ikke fundet argumentet i en bog, så derfor kan jeg ikke henvise til argumentet.
Er der nogen der kender en bog hvori det står?
I så fald ville jeg være meget taknemlig hvis jeg kunne få bogens navn, sidetal og udgiveren af bogen, så jeg så kunne henvise til denne.
På forhånd tak for hjælpen
Svend Holst
Svar #2
10. december 2007 af miss-sophie (Slettet)
Hej. Jeg skrev om samme emne i sidste sommer i 2g.
fandt frem til at at 1/3 af fjederens masse skal regnes med, ved at se på:
1) hvad fjederen vejer
2) formlen T^2=((4phÎ^2)/K)*m
m er her den samlede masse dvs. mlod + 1/3*mfjeder
Benyt y=ax+b og find m1/3= x kg
når du er nået frem til det beregnes hvor stor en brøk del de x kg udgør af fjederens masse og det sku så gerne gi ca 0,33 = 1/3
fandt frem til at at 1/3 af fjederens masse skal regnes med, ved at se på:
1) hvad fjederen vejer
2) formlen T^2=((4phÎ^2)/K)*m
m er her den samlede masse dvs. mlod + 1/3*mfjeder
Benyt y=ax+b og find m1/3= x kg
når du er nået frem til det beregnes hvor stor en brøk del de x kg udgør af fjederens masse og det sku så gerne gi ca 0,33 = 1/3
Svar #3
11. december 2007 af Svend Holst (Slettet)
Tak.
Men er der nogen der har en bog hvori det står?
Men er der nogen der har en bog hvori det står?
Skriv et svar til: Harmoniske svingninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
