Matematik

Astronomi-matematik

10. december 2007 af CapstarDKRush (Slettet)
Jeg ønsker hjælp til to opgaver i matematik til emnet astronomi:

Skal man lave en model af galakserne i universet, kan man bruge underkopper som model. En underkop er ca. 10 cm i diameter.

1. Mælkevejen er ca. 100 000 lysår i diameter. Hvilket målestoksforhold bruges i modellen?

2. Solen har en ækvatordiameter på 1.392.530 km. Jorden har en ækvatordiameter på 12.756 km Hvis Solen er en appelsin i en model - hvad kunne Jorden være? Opgaven skal forklares ud fra udregninger.





Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

1. Start med at regne begge til om til samme enhed, f.eks. km. Kig derefter på forholdet mellem de to tal

2. Kig på hvor stor en appelsins diameter er i forhold til solens diameter.

Svar #2
10. december 2007 af CapstarDKRush (Slettet)

Dvs.:

1. = 9,4608*10^12*100000*100000 = 94608000000000000000 = 10: 94.608.000.000.000.000.000

2. ?



Svar #3
10. december 2007 af CapstarDKRush (Slettet)

Jeg har stadig problemer med denne opgave:

2. Solen har en ækvatordiameter på 1.392.530 km. Jorden har en ækvatordiameter på 12.756 km Hvis Solen er en appelsin i en model - hvad kunne Jorden være? Opgaven skal forklares ud fra udregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

1. 1 : 9,4605*10^21

2. Du kan også kigge på forholdet mellem solens og jordens diameter:

f = 12756 : 1.392.539 = 1 : 109,16

altså skal du bare finde noget, der har en størrelse på ca. 1/109-del appelsin

Skriv et svar til: Astronomi-matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.