Fysik
Astronomi
10. december 2007 af
CapstarDKRush (Slettet)
Jeg har problemer med følgende opgave:
Solen har en ækvatordiameter på 1.392.530 km. Jorden har en ækvatordiameter på 12.756 km Hvis Solen er en appelsin i en model - hvad kunne Jorden være? Opgaven skal forklares ud fra udregninger.
Solen har en ækvatordiameter på 1.392.530 km. Jorden har en ækvatordiameter på 12.756 km Hvis Solen er en appelsin i en model - hvad kunne Jorden være? Opgaven skal forklares ud fra udregninger.
Svar #1
10. december 2007 af peter lind
se på forholdet mellem solen og jordens ækvatordiameter. Den er lidt mere end 100 gange så stor som jorden. Dernæst skal du finde en kugle der er lige så mange gange større end appelsinen.
Svar #2
10. december 2007 af aisha_123 (Slettet)
Hvis solen var på størrelse med en appelsin, så ville jorden nok være på størrelse med en atomkerne, vil jeg mener.
Svar #3
10. december 2007 af KristofferFage (Slettet)
1.392.530*10^3m/0,1m = 1,392*10^10
Sol dia/Appelsin dia.
12.756*10^3m/3*10^-15m = 4,252*10^21
Jord dia/Atomkernes dia.. Kun mig, der synes at forholdet ikke passer helt? :)
Sol dia/Appelsin dia.
12.756*10^3m/3*10^-15m = 4,252*10^21
Jord dia/Atomkernes dia.. Kun mig, der synes at forholdet ikke passer helt? :)
Skriv et svar til: Astronomi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
