Matematik
Indirekte bevis
11. december 2007 af
sukkertrold-xD (Slettet)
hejsa, sidder med en sætning, som jeg skal forklare, det har jeg lidt svært ved, en der vil hjælpe, det kunne være dejligt. :)
Sætning 5:
Hivs x^2 er et lige tal, så er x et lige tal.
Hint til Bevis:
Antag at x er ulige, og vis at x^2 er ulige. Husk at ulige tal a kan skrives som a=2r+1
På forhånd tak.
Sætning 5:
Hivs x^2 er et lige tal, så er x et lige tal.
Hint til Bevis:
Antag at x er ulige, og vis at x^2 er ulige. Husk at ulige tal a kan skrives som a=2r+1
På forhånd tak.
Svar #1
11. december 2007 af Garbokranen (Slettet)
Under antagelse af, at x er ulige kan x skrives som 2r+1 for et eller andet r. Så har vi
x^2 = (2r+1)^2 = 4r^2+4r+1 = 2(2r^2+2r)+1
x^2 er således ulige.
x^2 = (2r+1)^2 = 4r^2+4r+1 = 2(2r^2+2r)+1
x^2 er således ulige.
Skriv et svar til: Indirekte bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
