Fysik

Hjæælp

11. december 2007 af paul-engel (Slettet)
Et kobberkar med massen 6 kg indeholder 30 kg vand. Temperaturen for kar og vand er 50°C.

Der tilsættes 3 kg is, der har temperatur af -6°C, og der ses bort fra varmetab til omgivelserne.


Beregn blandingstemperaturen..........

Svar #1
11. december 2007 af paul-engel (Slettet)

vil bare kun have formlen på at regne det ud...

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Qmodtaget,is = - (Qafgivet,vand + Qafgivet,kobber),
hvor:

Qmodtaget,is = 3kg * c(is) * (x + 6)

Qafgivet,vand = 30 kg * c(vand) * (x - 50)

Qafgivet,vand = 6kg * c(kobber) * (x - 50)


Løs ligningssystemet... :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Og lav en bedre overskrift næste gang.

Svar #4
11. december 2007 af paul-engel (Slettet)

ok ;) skal jeg nok, mange taaak.!

Skriv et svar til: Hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.