Matematik
SRP - vektorregning
11. december 2007 af
Notjer (Slettet)
Goddag
Jeg laver noget med vektorregning i fjerde dimension min SRP. Jeg er ret meget i tvivl om jeg har løst denne parameterfremstilling korrekt. Jeg starter med at have to ligninger, en rum-rum skæring, og skal så vise parameterfremstillingen for planet. Jeg er kommet frem til følgende:
/2x + 2y + 3z – 4u = 2\ /2x + 2y + 3z – 4u = 2\4x + 2y + 2z + 4u = 4/ \-2x - y – z – 2u = -2/
/2x + 2y + 3z – 4u = 2\
\y + 2z – 6u = 0 /
Sætter y = s og z = t og bestemmer paramterfremstillingen for planet
/2x + 2y + 3z – 4u = 2\s + 2t – 6u = 0 /
/2x + 2y + 3z – 4u = 2 \u = -1/6s – 2/6t, y = s, z = t /
/x = -1 – 2/2y – 3/2z + 2(-1/6s - 2/6t)\u = -1/6s - 2/6t, y = s, z = t /
Parameterfremstilling
x /-1 \ /-3\ /-6 y | 0 | |-1|*S | 0 |*T
z | 0 | | 0| |-2 |
u \ 0 / \-6/ \ 6 /
Er dette korrekt ?
Jeg laver noget med vektorregning i fjerde dimension min SRP. Jeg er ret meget i tvivl om jeg har løst denne parameterfremstilling korrekt. Jeg starter med at have to ligninger, en rum-rum skæring, og skal så vise parameterfremstillingen for planet. Jeg er kommet frem til følgende:
/2x + 2y + 3z – 4u = 2\ /2x + 2y + 3z – 4u = 2\4x + 2y + 2z + 4u = 4/ \-2x - y – z – 2u = -2/
/2x + 2y + 3z – 4u = 2\
\y + 2z – 6u = 0 /
Sætter y = s og z = t og bestemmer paramterfremstillingen for planet
/2x + 2y + 3z – 4u = 2\s + 2t – 6u = 0 /
/2x + 2y + 3z – 4u = 2 \u = -1/6s – 2/6t, y = s, z = t /
/x = -1 – 2/2y – 3/2z + 2(-1/6s - 2/6t)\u = -1/6s - 2/6t, y = s, z = t /
Parameterfremstilling
x /-1 \ /-3\ /-6 y | 0 | |-1|*S | 0 |*T
z | 0 | | 0| |-2 |
u \ 0 / \-6/ \ 6 /
Er dette korrekt ?
Svar #1
11. december 2007 af Notjer (Slettet)
Okay, layout fuckede åbenbart op, prøver igen.
/2x + 2y + 3z – 4u = 2
\4x + 2y + 2z + 4u = 4
<=>
/2x + 2y + 3z – 4u = 2
\-2x - y – z – 2u = -2
<=>
/2x + 2y + 3z – 4u = 2
\y + 2z – 6u = 0
Sætter y = s og z = t og bestemmer paramterfremstillingen for planet
/2x + 2y + 3z – 4u = 2
\s + 2t – 6u = 0
<=>
/2x + 2y + 3z – 4u = 2
\u = -1/6s – 2/6t, y = s, z = t
<=>
/x = -1 – 2/2y – 3/2z + 2(-1/6s - 2/6t)
\u = -1/6s - 2/6t, y = s, z = t
Parameterfremstilling
x /-1 \ /-3\ /-6 y | 0 | |-1|*S | 0 |*T
z | 0 | | 0| |-2 |
u \ 0 / \-6/ \ 6 /
/2x + 2y + 3z – 4u = 2
\4x + 2y + 2z + 4u = 4
<=>
/2x + 2y + 3z – 4u = 2
\-2x - y – z – 2u = -2
<=>
/2x + 2y + 3z – 4u = 2
\y + 2z – 6u = 0
Sætter y = s og z = t og bestemmer paramterfremstillingen for planet
/2x + 2y + 3z – 4u = 2
\s + 2t – 6u = 0
<=>
/2x + 2y + 3z – 4u = 2
\u = -1/6s – 2/6t, y = s, z = t
<=>
/x = -1 – 2/2y – 3/2z + 2(-1/6s - 2/6t)
\u = -1/6s - 2/6t, y = s, z = t
Parameterfremstilling
x /-1 \ /-3\ /-6 y | 0 | |-1|*S | 0 |*T
z | 0 | | 0| |-2 |
u \ 0 / \-6/ \ 6 /
Svar #2
11. december 2007 af Notjer (Slettet)
x /-1 \ /-3\ /-6 y | 0 | |-1| | 0 |
z | 0 | | 0| |-2 |
u \ 0 / \-6/ \ 6 /
---------S-----T
z | 0 | | 0| |-2 |
u \ 0 / \-6/ \ 6 /
---------S-----T
Svar #3
11. december 2007 af Notjer (Slettet)
Forhelved da
x=-1, -1, -6
y= 0, -1, 0
z= 0, 0, -2
u= 0, -6, 6
___-___S__T
Undskyld for de mange rettelser.
x=-1, -1, -6
y= 0, -1, 0
z= 0, 0, -2
u= 0, -6, 6
___-___S__T
Undskyld for de mange rettelser.
Skriv et svar til: SRP - vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
