Fysik
dæmpet svingning - differentialligning
13. december 2007 af
numminummi (Slettet)
Hej!
Vi har problemer med at opstille og løse en differentialligning for en dæmpet svingning, der er dæmpet af en gnidningskraft som følger coulombs lov Fgnid=my*Fn.
Vi er kommet frem til ligningen
0=y''+(my/m)*Fn+(k/m)*y
Hvor my er gnidningskoefficienten, m massen, Fn normalkraften, k fjederkonstanten.
Vi har problemer med at opstille og løse en differentialligning for en dæmpet svingning, der er dæmpet af en gnidningskraft som følger coulombs lov Fgnid=my*Fn.
Vi er kommet frem til ligningen
0=y''+(my/m)*Fn+(k/m)*y
Hvor my er gnidningskoefficienten, m massen, Fn normalkraften, k fjederkonstanten.
Skriv et svar til: dæmpet svingning - differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
