Matematik
Sinus-svingninger
13. december 2007 af
Karissa (Slettet)
Jeg har fået udleveret opgaven:
http://80.209.14.180/~st/2tsaet27.pdf
Opgave 1016, 3) har jeg noget besvær med. (Hvor ændrer vandstanden sig hurtigst?)
Umiddelbart ville jeg gætte på, at vandstanden ændrer sig hurtigst, der hvor der er middelvandstand, men det er ikke noget, jeg kan begrunde.
Også er der opgave 1047, hvor jeg har fundet max og min i 2 og -2.
Svingningstid kan jeg få til: 2pi/0,5 = 4pi. Dette synes jeg bare ikke passer med noget.
og frekvens kan jeg så få til 1/0,5 * 60 = 120 1/s.
I det hele taget en opgave jeg overhovedet ikke er sikker på. Nogle der har nogle tips?
http://80.209.14.180/~st/2tsaet27.pdf
Opgave 1016, 3) har jeg noget besvær med. (Hvor ændrer vandstanden sig hurtigst?)
Umiddelbart ville jeg gætte på, at vandstanden ændrer sig hurtigst, der hvor der er middelvandstand, men det er ikke noget, jeg kan begrunde.
Også er der opgave 1047, hvor jeg har fundet max og min i 2 og -2.
Svingningstid kan jeg få til: 2pi/0,5 = 4pi. Dette synes jeg bare ikke passer med noget.
og frekvens kan jeg så få til 1/0,5 * 60 = 120 1/s.
I det hele taget en opgave jeg overhovedet ikke er sikker på. Nogle der har nogle tips?
Svar #1
14. december 2007 af sigmund (Slettet)
Opg. 1016). For at begrunde, hvor vandstanden ændrer sig hurtigst, kan du kigge på v'(t). Der hvor v'(t) er størst, hhv. mindst, ændrer v(t) sig mest. Det svarer netop til de punkter, hvor v(t) = 0. Du kan sige, at i de punkter er tangenten stejlest.
Opg. 1047). Svingningstiden kaldes også for perioden. I dit tilfælde er perioden 4*pi. Frekvensen er f = 1/T, hvor T er perioden.
Opg. 1047). Svingningstiden kaldes også for perioden. I dit tilfælde er perioden 4*pi. Frekvensen er f = 1/T, hvor T er perioden.
Svar #2
14. december 2007 af Karissa (Slettet)
Tak for venligheden, jeg havde dog lavet det, du skrev til 1047, min tvivl var bare, om der var en fælde i det.
Men skidt, nu er det afleveret.
Men skidt, nu er det afleveret.
Skriv et svar til: Sinus-svingninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
