Kemi
Kemi
14. december 2007 af
Asmae (Slettet)
Hej
Jeg sidder fast med nogle kemiopgaver:
Den første er hvorfor grænsen til pH er 0 til 14 og ikke f.eks. -2 til 16?
Det andet spørgsmål er hvad der sker med H3O koncentrationen hvis man gør opløsningens pH en enhed mindre f.eks. fra 4 til 3?
og det sidste spørgsmål handler om at beregne pH til en diprot syre (H2SO4 0,10M) og finde koncentrationen af H3O.
Er der nogen der kan svare mig på de spørgsmål?
På forhånd tak
Jeg sidder fast med nogle kemiopgaver:
Den første er hvorfor grænsen til pH er 0 til 14 og ikke f.eks. -2 til 16?
Det andet spørgsmål er hvad der sker med H3O koncentrationen hvis man gør opløsningens pH en enhed mindre f.eks. fra 4 til 3?
og det sidste spørgsmål handler om at beregne pH til en diprot syre (H2SO4 0,10M) og finde koncentrationen af H3O.
Er der nogen der kan svare mig på de spørgsmål?
På forhånd tak
Svar #2
14. december 2007 af mathon
i elementær praksis har det vist sig tilstrækkeligt med
0<pH<14
teoretiske pH-grænser i vandige opløsninger:
Hvis du forestiller dig en så STÆRK syremængde, at den er i stand til at tvinge samtlige vandmolekyler i 1 L vand til at acceptere en proton/hydron
H20 + H^(+) --> H3O^(+) +
1 liter vand
med
n(H2O) = m/M = (1000 g)/(18 g/mol) = 55,5556 mol H2O ækvivalerer 55,5556 mol H3O^(+)
hvorfor c(H3O^(+)) = 55,5556 mol/L
og
pH = -log[c(H3O^(+))] = -log[55,5556] = -1,74
Den lavest tænkelige pH-værdi i vandig opløsning er således -1,74
helt tilsvarende kan
du forestille dig en så STÆRK basemængde, at den er i stand til at tvinge samtlige vandmolekyler i 1 L vand til at donere en proton/hydron
H20 - H^(+) --> OH^(-)
55,5556 mol H2O ækvivalerer 55,5556 mol OH^(-)
hvorfor
pOH = -log[c(OH^(-)] = -log[55,5556] = -1,74
og
ved 25°C
pH = 14-pOH = 14-(-1,74) = 15,74
Den højest tænkelige pH-værdi i vandig opløsning er således 15,74
så det teoretisk tænkelige pH-interval i vandige opløsninger er
-1,74<pH<15,74
H3O^(+) er den stærkest aktuelt tilstedeværende syre i fortyndet vandig opløsning
OH^(-) er den stærkest aktuelt tilstedeværende base i fortyndet vandig opløsning
0<pH<14
teoretiske pH-grænser i vandige opløsninger:
Hvis du forestiller dig en så STÆRK syremængde, at den er i stand til at tvinge samtlige vandmolekyler i 1 L vand til at acceptere en proton/hydron
H20 + H^(+) --> H3O^(+) +
1 liter vand
med
n(H2O) = m/M = (1000 g)/(18 g/mol) = 55,5556 mol H2O ækvivalerer 55,5556 mol H3O^(+)
hvorfor c(H3O^(+)) = 55,5556 mol/L
og
pH = -log[c(H3O^(+))] = -log[55,5556] = -1,74
Den lavest tænkelige pH-værdi i vandig opløsning er således -1,74
helt tilsvarende kan
du forestille dig en så STÆRK basemængde, at den er i stand til at tvinge samtlige vandmolekyler i 1 L vand til at donere en proton/hydron
H20 - H^(+) --> OH^(-)
55,5556 mol H2O ækvivalerer 55,5556 mol OH^(-)
hvorfor
pOH = -log[c(OH^(-)] = -log[55,5556] = -1,74
og
ved 25°C
pH = 14-pOH = 14-(-1,74) = 15,74
Den højest tænkelige pH-værdi i vandig opløsning er således 15,74
så det teoretisk tænkelige pH-interval i vandige opløsninger er
-1,74<pH<15,74
H3O^(+) er den stærkest aktuelt tilstedeværende syre i fortyndet vandig opløsning
OH^(-) er den stærkest aktuelt tilstedeværende base i fortyndet vandig opløsning
Skriv et svar til: Kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
