Fysik
Vedr. Bindingsenergi.
14. december 2007 af
arsenal1989 (Slettet)
Kan dette her passe
Fissionsprocesse...
Energitab ved at spalte U-235 = -1784 MeV
Energigevinst Sr-94 = 808 MeV og Xe-140 = 1161 MeV
den samlede: 808+1161-1784= 185
185 men hvad er det samlede??? Altså levere kernerne noget ekstra???
Fissionsprocesse...
Energitab ved at spalte U-235 = -1784 MeV
Energigevinst Sr-94 = 808 MeV og Xe-140 = 1161 MeV
den samlede: 808+1161-1784= 185
185 men hvad er det samlede??? Altså levere kernerne noget ekstra???
Svar #1
14. december 2007 af mathon
...det er jo måden hvorpå der udvindes energi ved kernespaltning/fission...
energiudvinding på
185 MeV/(235 u) = 787234 eV/u = ca. 7,6*10^13 J/kg = 76 TJ/(kg U-235)
energiudvinding på
185 MeV/(235 u) = 787234 eV/u = ca. 7,6*10^13 J/kg = 76 TJ/(kg U-235)
Svar #2
14. december 2007 af arsenal1989 (Slettet)
Se her f.eks.
Energitab ved at spalte U-235 = -1784 MeV
Energigevinst Kr-89 = 762 MeV og Ba-144 = 1190 MeV
Nu kan vi beregne den samlede energigevinst ved at: 762+1190-1784=168
Altså er den samlede energigevinst 168 MeV og da vi ved at fissionsprodukterne Kr-89 og Ba-144 er ustabile og udsender beta og -gammastråler, kan vi regne med at denne fissionsproces levere en samlet energi på ca. 200MeV.
Det jeg mente, det var hvad den samlede energi ville blive for den anden proces, altså med beta og gammastråling???+
Energitab ved at spalte U-235 = -1784 MeV
Energigevinst Kr-89 = 762 MeV og Ba-144 = 1190 MeV
Nu kan vi beregne den samlede energigevinst ved at: 762+1190-1784=168
Altså er den samlede energigevinst 168 MeV og da vi ved at fissionsprodukterne Kr-89 og Ba-144 er ustabile og udsender beta og -gammastråler, kan vi regne med at denne fissionsproces levere en samlet energi på ca. 200MeV.
Det jeg mente, det var hvad den samlede energi ville blive for den anden proces, altså med beta og gammastråling???+
Skriv et svar til: Vedr. Bindingsenergi.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
