Fysik
elektrondiffraktion
14. december 2007 af
himstregims (Slettet)
Jeg har i mit SRP fået en lille opgave til sidst. Jeg er lidt i tvivl om hvilke formler og tænkemåder jeg skal bruge til at løse den.
Opgaven lyder:
Neutroner med energi 108eV sendes ind mod et pulveriset krystal, og man observerer en afbøjet stråle i vinklen 28 grader i forhold til den indkomne stråle. Hvad er afstanden mellem de gitterlinjer, der skaber diffrantionen?
Altså jeg har formlen
n?=2dsin(T)
Den fortæller hvordan partiklen opfører sig.
Jeg er ret i tvivl om hvordan jeg skal lave den.
Er der nogen der kan hjælpe mig?
Opgaven lyder:
Neutroner med energi 108eV sendes ind mod et pulveriset krystal, og man observerer en afbøjet stråle i vinklen 28 grader i forhold til den indkomne stråle. Hvad er afstanden mellem de gitterlinjer, der skaber diffrantionen?
Altså jeg har formlen
n?=2dsin(T)
Den fortæller hvordan partiklen opfører sig.
Jeg er ret i tvivl om hvordan jeg skal lave den.
Er der nogen der kan hjælpe mig?
Svar #1
14. december 2007 af himstregims (Slettet)
Der hvor der står n?=2dsin(T) der skal stå:
n*lamda=2dsin(theta)
n*lamda=2dsin(theta)
Svar #2
14. december 2007 af JesperJuul (Slettet)
Haha, nu ved jeg ikke en skid om det. Men er det ikke sådan, at neutroner med en hvis en energi svarer til en hvis bølgelængde? (de-broglie-bølgelængden eller sådan noget?). Hvis du finder den bølgelængde, så har du jo både theta og lambda. Så må den give en løsning for n.
Men som sagt, jeg ved ikke en skid om det, om Hej Rikke ;) :D :)
Men som sagt, jeg ved ikke en skid om det, om Hej Rikke ;) :D :)
Svar #3
14. december 2007 af himstregims (Slettet)
Jeg skal bruge hastigheden hvis jeg skal finge de-broglie bølgelængden. Men ellers er det meget rigtigt..
Så mangler jeg bare at vide hvilken slags energi det er
om det er kinetisk eller om det er potientiel..
Nææh du er blevet forsker:O
Så mangler jeg bare at vide hvilken slags energi det er
om det er kinetisk eller om det er potientiel..
Nææh du er blevet forsker:O
Skriv et svar til: elektrondiffraktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
