Matematik
Vektor! HJÆLP!
15. december 2007 af
sukkerknald (Slettet)
Vektor a=(2/-3)
Om en vektor b oplyses at:
vektorer a·b=4 og vektor a· vektor ahat til b =-19
Bestemt koordiantatsættet for vektoren b???
HJÆLP PLEASE!
Om en vektor b oplyses at:
vektorer a·b=4 og vektor a· vektor ahat til b =-19
Bestemt koordiantatsættet for vektoren b???
HJÆLP PLEASE!
Svar #1
15. december 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Opstil to ligninger med to ubekendte, nemlig b1 og b2.
Fra den første ved du
2*b1 + -3*b2 = 4
Hvad mener du præcist med "vektor ahat til b"?
Fra den første ved du
2*b1 + -3*b2 = 4
Hvad mener du præcist med "vektor ahat til b"?
Svar #3
15. december 2007 af sukkerknald (Slettet)
Har fundet ud af:
at jeg skal opstille 2 ligninger med 2 ubekendte:
2*b1 + (-3)*b2 = 4
2*(-b2) + (-3)*b1 = -19
Men hvordan er det nu lige man beregnger en ligning med 2 ubekendte??
HJÆLP!
at jeg skal opstille 2 ligninger med 2 ubekendte:
2*b1 + (-3)*b2 = 4
2*(-b2) + (-3)*b1 = -19
Men hvordan er det nu lige man beregnger en ligning med 2 ubekendte??
HJÆLP!
Svar #4
15. december 2007 af kaspx (Slettet)
Du kan beregne to ligninger med to ubekendte på flere måder. Her kan du med fordel anvende substitutionsmetoden. Dvs. du isolerer en variabel, f.eks. b1, i den første ligning og indsætter den i den anden ligning. Herved har du en ligning med en ubekendt (b2). Når du har fundet b2 indsætter den den i den første ligning, hvorefter du kender både b1 og b2 :)
Skriv et svar til: Vektor! HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
