Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)
babylonsk matematik
15. december 2007 af
¤-_nico_-¤ (Slettet)
OPGAVE 2: Hvilket ligningssystem løses i opgave 8 i BM 13901?
Fladerne i mine to kvadrater har jeg adderet og 21,40 er det, og siderne i mine to kvadrater har jeg adderet og 50 er det. Hvad er mine sider?
Løsning (teksten er skåret væk)
l/2•21,40 = 10,50
½•50 = 25
25•25 = 10,25
10,50-10,25 = 25
? 25 = 5
25+5 = 30
25-5 = 30
30 og 20 er de
Evt. nogen som kan forklare mig fremgangsmetoden?
På forhånd tak!
Fladerne i mine to kvadrater har jeg adderet og 21,40 er det, og siderne i mine to kvadrater har jeg adderet og 50 er det. Hvad er mine sider?
Løsning (teksten er skåret væk)
l/2•21,40 = 10,50
½•50 = 25
25•25 = 10,25
10,50-10,25 = 25
? 25 = 5
25+5 = 30
25-5 = 30
30 og 20 er de
Evt. nogen som kan forklare mig fremgangsmetoden?
På forhånd tak!
Skriv et svar til: babylonsk matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
