Matematik
differentialkvotienter
15. december 2007 af
Gyldenbær (Slettet)
Hej derude.
Jeg har et stykke med differentialkvotienter, som jeg ikke kan finde ud af..
Den lyde således;
Bestem f'(x) i følgende tilfælde ved at benytte produktreglen:
f(x)= (2x^2 - 5x)*(x^2 + 6)
Jeg har prøvet lidt, og er kommet til:
f'(x)= (2x^2 5x)' * (x^2 - 5x) + (2x^2 - 5x) * (x^2 + 6)'
f'(x)= (2*2x - 5) * (x^2 + 6) + (2x^2 - 5x) * (2 * 1x)
Kan ikke komme videre, håber I vil hjælpe mig :)
På forhånd tak.
Jeg har et stykke med differentialkvotienter, som jeg ikke kan finde ud af..
Den lyde således;
Bestem f'(x) i følgende tilfælde ved at benytte produktreglen:
f(x)= (2x^2 - 5x)*(x^2 + 6)
Jeg har prøvet lidt, og er kommet til:
f'(x)= (2x^2 5x)' * (x^2 - 5x) + (2x^2 - 5x) * (x^2 + 6)'
f'(x)= (2*2x - 5) * (x^2 + 6) + (2x^2 - 5x) * (2 * 1x)
Kan ikke komme videre, håber I vil hjælpe mig :)
På forhånd tak.
Svar #1
15. december 2007 af JesperJuul (Slettet)
f(x)= (2x^2 - 5x)*(x^2 + 6)
Kald g(x) = 2x^2 - 5x
og h(x) = x^2+6 så f(x) = g(x)*h(x)
Så er:
g'(x) = 4x -5 og h'(x) = 2x
Så bliver
f'(x) = g(x)*h'(x) + g'(x)*h(x) =
(2x^2-5x)*2x + (4x-5)*(x^2+6)
Så kan du selv reducere... :)
Kald g(x) = 2x^2 - 5x
og h(x) = x^2+6 så f(x) = g(x)*h(x)
Så er:
g'(x) = 4x -5 og h'(x) = 2x
Så bliver
f'(x) = g(x)*h'(x) + g'(x)*h(x) =
(2x^2-5x)*2x + (4x-5)*(x^2+6)
Så kan du selv reducere... :)
Skriv et svar til: differentialkvotienter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
