Matematik

Chi i anden-test

15. december 2007 af DiePrinzessin (Slettet)
Hej alle .

Er der nogen , der ligger inde med en matematisk udledning af fordelings- og frekvensfunktion for chi-i-anden-fordelingen med 1 frihedsgrad med tilhørende forklaringer?

Jeg ligger selv inde med en udledning , men jeg kan simpelthen ikke forstå den . Så hvis der er nogen , der tror de kan hjælpe med forklaringer. Så skriv endelig . Så kan jeg evt. sende det til din mail .

Jeg skal bruge det i min SRP , så det er lidt vigtigt ,

På forhånd mange tusind tak .

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af peter lind

Det gør jeg.
Du bliver nød til at skrive hvad det er du ikke kan forstå. Du kan evt. ligge det ind på en fildelingsservice.

Svar #2
15. december 2007 af DiePrinzessin (Slettet)

Ej , hvor dejligt ! :)

Men kan du vente 10 min. , så skriver jeg det lige færdigt ind - og forklarer , hvad det er , jeg ikke forstår :) ?

Svar #3
15. december 2007 af DiePrinzessin (Slettet)

Hvor kan jeg ligge min fil ? Hvilken webside ksal jeg bruge ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2007 af peter lind

Prøv http://peecee.dk

Svar #5
15. december 2007 af DiePrinzessin (Slettet)

Her er et link til mine problemer:


http://www.keepandshare.com/doc/view.php?u=288662


Svar #6
15. december 2007 af DiePrinzessin (Slettet)

Okay , den side du havde fundet var bedre . , men håber det er lykkedes for mig at uploade filen rigtigt , så du kan se den - eller så sig lige til :) .

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2007 af peter lind

F(t) = P{X<=t} er definitionen af fordelingsfunktionen.

Du har set forkert. U er en normalfordelt(0,1) variabel og der forudsættes ikke at den er negativ. Det gælder derimod for U^2

P{-kvrod(t)< U < kvrod(t) <-> P{U < kvrod(t)} - P(U < -kvrod(t)} =
phi(kvrod(t) - phi(<- kvrod(t)} = phi(kvrod(t) -(1-phi(kvrod(t)) =
2phi(kvrod(t)) -1
I det næstsidste lighedstegn er brugt at fordelingsfunktionen for normalfordelingen er symmetrisk om 0.

Der bruges først differentiation af en sammensat funktion hvor den inderste funktion er kvrod(t). Differentiation af den inderste funktion giver ½/kvrod(t). Når der skrives phi'(kvrod(t)) skal det forstås som differentieret med hensyn til kvrod(t). Ifølge definitionen er dette tæthedfunktionen for normalfordeling. Denne tæthedsfunktion er proportional med exp(-u^2/2) = exp(-t/2)

Svar #8
15. december 2007 af DiePrinzessin (Slettet)

Okay , det hjalp en hel del . Du skal have mange gange tak for hjælpen , Peter .

Lige et sidste spørgsmål ..

Hvad er det nu det betyder , når den er normalfordelt(0,1)?

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Et gæt er middelværdi = 0 og spredning = 1. :) Men det kan jo være omvendt. :D

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2007 af peter lind

#9 er korrekt. Det kan ikke være omvendt.

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Nåååå nej, doh :s Hehe, jo, hvis alle målinger er lig middelværdien :P

Skriv et svar til: Chi i anden-test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.