Matematik

differentialregning...

15. december 2007 af Jasmine88 (Slettet)
Hejsa..
Jeg har i en afleveringsopgave fået denne opgave, som jeg synes er lidt mærkelig..:

En virksomhed fremstiller en vare. Omkostninger O(x) ved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare er givet ved:

O(x) = x^3 - 30x^2 + 500x + 30

hvor O(x) er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse. Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton.

Her skal jeg så bestemme det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge, hvis fortjenesten skal være maksimal..

Jeg går ud fra, at jeg skal bruge O'(x)=0 til noget, men også de 308.. Hvordan får jeg disse ind???

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal løse ligningen
O '(x) = Omsætning '(x).

Svar #2
15. december 2007 af Jasmine88 (Slettet)

ja og når jeg har løst dette?? jeg forstår ikke, hvad jeg så skal bruge de 308 til?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2007 af Danielras (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=440440

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2007 af ibibib (Slettet)

Hvordan bestemmer du omsætningen?

Svar #5
15. december 2007 af Jasmine88 (Slettet)

Hej danielras: jeg har kigget på dine beregninger og jeg har gjort det samme, men uden at få de samme resultater. Jeg har brugt et regneprogram og i stedet for at få x1 = -382 og x2 = 482 får jeg x1= 16 og x2 = 4..
er du sikker på, at du har regnet rigtigt.. Jeg har brugt derive..

ibibib: mener du, hvad jeg får O'(x) til at blive? I så fald bliver det: 3·x^2 - 60·x + 500

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2007 af Danielras (Slettet)

Nej, lavede eksemplet rimelig hurtigt, så kan sagtens være fejl i. Plot evt. grafen for fortjenesten, og se om det kan passe med de fundne værdier.

Svar #7
15. december 2007 af Jasmine88 (Slettet)

nåårh nu kan jeg se, hvad du har gjort.. når jeg går ind og kigger på grafen kan jeg se, at du har fundet frem til y-værdierne.. hehe

Skriv et svar til: differentialregning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.