Matematik
Priselasticitet -HJÆLP
16. december 2007 af
Antikristen (Slettet)
en virksomheds bruttoomsætning B(p) ved prisen p defieneres ved den afsatte varemængde gange pris
B(p)= a(p)*p
vi har vist at det gælder: B'(p)=a(p)*(1+E(p)).
Gør rede for, ved hjælp af denne formel, at der er følgende sammenhæng mellem bruttoomsætning og priselastcitet:
B'(p)<0 ? E(p)<-1
B'(p)>0 ? E(p)>-1
B'(p)=0 ? E(p)=-1
Tre afsætnings funtioner er givet ved.
1) a(x)=x^-3
2) a(x)=x^-1
3) a(x)=x^-0,5
Vis at den ene afsætningen er elastisk, den anden neutralelastisk og den tredje er uelastisk.
PFT :)
B(p)= a(p)*p
vi har vist at det gælder: B'(p)=a(p)*(1+E(p)).
Gør rede for, ved hjælp af denne formel, at der er følgende sammenhæng mellem bruttoomsætning og priselastcitet:
B'(p)<0 ? E(p)<-1
B'(p)>0 ? E(p)>-1
B'(p)=0 ? E(p)=-1
Tre afsætnings funtioner er givet ved.
1) a(x)=x^-3
2) a(x)=x^-1
3) a(x)=x^-0,5
Vis at den ene afsætningen er elastisk, den anden neutralelastisk og den tredje er uelastisk.
PFT :)
Skriv et svar til: Priselasticitet -HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
