Fysik
Gnidningskoefficienten
16. december 2007 af
Kwarzon (Slettet)
En klods med massen 250 gram trækkes hen over et bord. Gnidningskoefficienten mellem bord og klods er 0,18. Klodsen påvirkes af en vandret kraft F, så den netop bevæger sig med konstant hastighed.
A) Indtegn de kræfter der påvirker klodsen, og beregn deres størrelse.
Klodsen trækkes over en afstand på 75 cm.
B) Beregn det arbejde kraften udfører.
skal jeg ikke bruge formlen Fg=U*FN ?
A) Indtegn de kræfter der påvirker klodsen, og beregn deres størrelse.
Klodsen trækkes over en afstand på 75 cm.
B) Beregn det arbejde kraften udfører.
skal jeg ikke bruge formlen Fg=U*FN ?
Svar #3
16. december 2007 af JesperJuul (Slettet)
A)
Fgn = Ft * my = 0,25kg*9,82N/kg*0,18 = F (størrelse - dog modsatrettet).
B)
A = F*0,75m = 0,25kg*9,82N/kg*0,18*0,75m
Fgn = Ft * my = 0,25kg*9,82N/kg*0,18 = F (størrelse - dog modsatrettet).
B)
A = F*0,75m = 0,25kg*9,82N/kg*0,18*0,75m
Skriv et svar til: Gnidningskoefficienten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
