Matematik
Lodret asymptote
16. december 2007 af
nquist (Slettet)
Hej studieportal... Jeg har nogle problemer med at løse en opgave, ogaven er som følgende:
Find ved hjælp af cas-programmet ud af´om grafen for funktionen med forskrift: f(x)=x/(x-4) har en lodret asymptote med ligning x=4
Jeg har prøvet at læse lidt om det men har ingen ide om hvad jeg skal gøre... please hjælp.. på forhånd tak Nikolaj.
Find ved hjælp af cas-programmet ud af´om grafen for funktionen med forskrift: f(x)=x/(x-4) har en lodret asymptote med ligning x=4
Jeg har prøvet at læse lidt om det men har ingen ide om hvad jeg skal gøre... please hjælp.. på forhånd tak Nikolaj.
Svar #1
16. december 2007 af Mikkat (Slettet)
Du skal indsætte tal tæt på 4 (3.9, 3.99, 4.001 osv.) på x's plads, og undersøge om funktionsværdierne nærmer sig et fast tal. Hvis de ikke gør, men går mod plus eller minus uendelig, er der en lodret asymptote i 4
Skriv et svar til: Lodret asymptote
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
