Matematik
Bevis for RSA-kryptering
17. december 2007 af
Stina007 (Slettet)
Jeg skriver i denne tid studieretningsprojekt om RSA-kryptering. Men er løbet ind i nogle problemer i beviset for, at RSA-kryptering fungerer. Jeg forstår ikke hvorfor nedenstående gælder, håber at der er nogen som kan hjælpe mig :)
Da p og q er primtal og n = p · q vil en fælles divisorer i m og n enten være lig med p el-ler q.(her til forstår jeg det)
Derfor tælles det antal tal, som er mellem 1 og p · q og kan divideres med p eller q.
p ¦ p, 2 · p, 3 · p, 4 · p, …, (q - 1) · p mellem 1 og p · q, og ikke andre.
q ¦ q, 2 · q, 3 · q, 4 · q, …, (p - 1) · q mellem 1 og p · q, og ikke andre.
Dermed findes netop (p – 1) + (q – 1) + 1 = p + q – 1 tal mellem 1 og p · q.
p og q begge har ca. 100 cifre
(p + q - 1) / (p · q) ˜ 10^100 / 10^200 = 10^-100
Da p og q er primtal og n = p · q vil en fælles divisorer i m og n enten være lig med p el-ler q.(her til forstår jeg det)
Derfor tælles det antal tal, som er mellem 1 og p · q og kan divideres med p eller q.
p ¦ p, 2 · p, 3 · p, 4 · p, …, (q - 1) · p mellem 1 og p · q, og ikke andre.
q ¦ q, 2 · q, 3 · q, 4 · q, …, (p - 1) · q mellem 1 og p · q, og ikke andre.
Dermed findes netop (p – 1) + (q – 1) + 1 = p + q – 1 tal mellem 1 og p · q.
p og q begge har ca. 100 cifre
(p + q - 1) / (p · q) ˜ 10^100 / 10^200 = 10^-100
Skriv et svar til: Bevis for RSA-kryptering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
