Matematik
parabel
17. december 2007 af
Niika (Slettet)
Jeg er i gang med denne lille parabel opgave. Kan ikke rigtigt finde ud af b'eren? Håber på jeres hjælp hurtigst muligt:)tror det er en hurtigt løst opg.
http://peecee.dk/?id=85508
På forhånd 1000 tak :)
http://peecee.dk/?id=85508
På forhånd 1000 tak :)
Svar #1
17. december 2007 af RikkeKring (Slettet)
du sætter bare dine 8m ind i formlen ..
der hvor der står B .
der hvor der står B .
Svar #2
17. december 2007 af Niika (Slettet)
så bliver det 92,93? forstår ikke, hvordan jeg så har vist at glaspartiets areal er bestemt som funk. af bredden b ved forskrift A(b)=-0,006b^3+12b ?
Svar #3
17. december 2007 af Danielras (Slettet)
Nej, det du skal er at indse hvordan dette udtryk for arealet af glaspartiet er fremkommet.
Det kan du gøre ved at kigge på billederne i opgaven og så konstatere at når x = 0,5b (pga. symmetrien) så er f(x)=h+8:
h+8 = -0,024*(0,5b)^2 + 20
h = -0,024*(0,5b)^2 + 12
h = -0,006*b^2+12
Nu indsætter du bare dette i formlen for arealet af et rektangel:
A = b * h
A(b) = b*(-0,006*b^2+12)
A(b) =-0,006*b^3+12b
Det kan du gøre ved at kigge på billederne i opgaven og så konstatere at når x = 0,5b (pga. symmetrien) så er f(x)=h+8:
h+8 = -0,024*(0,5b)^2 + 20
h = -0,024*(0,5b)^2 + 12
h = -0,006*b^2+12
Nu indsætter du bare dette i formlen for arealet af et rektangel:
A = b * h
A(b) = b*(-0,006*b^2+12)
A(b) =-0,006*b^3+12b
Skriv et svar til: parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
