Fysik
tygdekraften og ligevægt
19. december 2007 af
globone (Slettet)
Jeg er i gang med mit studieretningsprojekt her i 3.g og har fået dette spørgsmål jeg ikke forstår:
Beregn tygdekraften mellem en stor og en lille kugle når systemet er i ligevægt.
Nogen der kan hjælpe med hvad det vil sige når det er i ligevægt?
Beregn tygdekraften mellem en stor og en lille kugle når systemet er i ligevægt.
Nogen der kan hjælpe med hvad det vil sige når det er i ligevægt?
Svar #1
19. december 2007 af RED BARON (Slettet)
Det kræver ikke andet end at lå op i en fysik bog. Men lad mig gøre det for dig, er hjælpsom da jeg selv skriver opgave.
Det er såmænd bare når at tingene holdes i balance.
Eksempel:
To biler køre hver sin vej, men er kædet sammen. Når ingen af dem komme nogle vegne er der ligevægt mellem den kraft de begge præstere.
Bonus:
Beregning af tyngdekraft: F(t) = m*g
F(t) = tyngdekraften
m = genstandens masse
Hvor g er tyngdeacceleration = 9,82 N/kg = 9,82 m/s^2 (i Danmark, da den variere fra land til land)
Det er såmænd bare når at tingene holdes i balance.
Eksempel:
To biler køre hver sin vej, men er kædet sammen. Når ingen af dem komme nogle vegne er der ligevægt mellem den kraft de begge præstere.
Bonus:
Beregning af tyngdekraft: F(t) = m*g
F(t) = tyngdekraften
m = genstandens masse
Hvor g er tyngdeacceleration = 9,82 N/kg = 9,82 m/s^2 (i Danmark, da den variere fra land til land)
Skriv et svar til: tygdekraften og ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
