Matematik
x^4-2x^3+2x
19. december 2007 af
runef (Slettet)
Nogen som kan hjælpe mig med hvordan jeg finder: skæringspunkter, monitoniforhold og max/min i
x^4-2x^3+2x?
x^4-2x^3+2x?
Svar #1
19. december 2007 af Zalam (Slettet)
Skæringspunkterne finder du jo blot ved at sætte henholdsvist x og y = 0.
Max/min finder du ved at differentiere og sætte f´(x) = 0
Monotoniforhold synes jeg du skal prøve at kigge på selv - det er ikke så svært.
Max/min finder du ved at differentiere og sætte f´(x) = 0
Monotoniforhold synes jeg du skal prøve at kigge på selv - det er ikke så svært.
Svar #2
19. december 2007 af volcom1
for at finde skæringspunkter sætter du den lig 0 og løser den.
for at finde min og max finder du løsningen til f´(x)=0 hvor du funktionen har en vandret vendetangent. derefter finder du f´´(x) og sætter de x-værdier ind som du fandt i f´(x)=0, hvis løsningen af f´´ er positiv er der tale om et maximum hvis den er negativ er der et minimum
for at finde min og max finder du løsningen til f´(x)=0 hvor du funktionen har en vandret vendetangent. derefter finder du f´´(x) og sætter de x-værdier ind som du fandt i f´(x)=0, hvis løsningen af f´´ er positiv er der tale om et maximum hvis den er negativ er der et minimum
Skriv et svar til: x^4-2x^3+2x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
