Matematik

Bestem f ' (x)

22. februar 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg skal bestemme f'(x) til:
f(x)= 3x-ln(x)

bliver f'(x)= 3-ln ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2003 af Jean

ln er en funktion og (ln x)' = 1 /x

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2003 af Xabbu (Slettet)

Det giver bare:
f´(x) = 3 - 1/x


Svar #3
22. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

f(x)=1-1/x

Det er mit bedste bud, efter at have flyttet lidt rundt på det.

Svar #4
22. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Husk x må ikke være 0, da det vil give 0 i nævneren

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2003 af Xabbu (Slettet)

Rasmus: Jeg forstår ikke hvordan du får det ? 3x differenteret er jo bare 3... hvor får du 1 fra ?

Svar #6
22. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

f(x)=3-1/x
F(x)=3/3-1/x
f(x)=(3x-3)/3x
f(x)-3/3x
f(x)=1-1/x

Svar #7
22. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Ved ikke om det er facit
men måske kan det hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2003 af Xabbu (Slettet)

altså når man differenterer er der jo en "formel" du skal bruge. Den siger at et tal foran x er uforandret og lnx = 1/x. Hvorfor så lave alle de udregninger efter ? Det forstår jeg slet ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2003 af Jean

Facit er f'(x) = 3 - 1 / x for x større end nul.

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2003 af Jean

3 - (1/x)

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2003 af Xabbu (Slettet)

Jean, det mente jeg også. Så er vi i det mindste 2 der er enige :)

Svar #12
22. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja f(x)=3-1/x
Der behøves ingen parentes

Skriv et svar til: Bestem f ' (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.