Dansk

romantik el romantisme

19. december 2007 af anna85 (Slettet)
hej


skal til at læse på litteraturens veje i romantisme, men hvor man kan vælge mellem romatisme og romantikken. er det det samme, eller er det 2 forskellige emner?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2007 af aisha_123 (Slettet)

Romantikken præges jo af enhedstænkning, ofte indlagt i en fortidig eller eksotisk ramme. Romantismen (1830'erne) er derimod præget af det æstetiske og den psykologiske splittelse som motiv og samtiden som det rum, hvori teksterne udfoldes. Endelig kan man sige at der i 1840'erne sker en vending, således at udgangspuntet fortsat er det æstetiske og den psykologiske splittethed, men således at en kritisk idealisme overskrider dette udgangspunkt, samtidig med at der sker en åbning i samfundet mod stigende politisk engagement (kampen for en fri forfatning og for en nationalstat).

Håber at det her OK!

Svar #2
19. december 2007 af anna85 (Slettet)

ja den er ok, men den er svært at forstå. fx de her ord ved jeg ikkke hvad det betyder enhedstænkning, eksotisk, æstetiske ,

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2007 af CatherineJennifer (Slettet)

romantisme afslutter lige som perioden... læs evt digtet af Aastrup... perioden bliver mere psykologisk.. og man fasineres af det dødlige og farlige.

Skriv et svar til: romantik el romantisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.