Matematik

mangler hjælp til matematik :(

19. december 2007 af buckingham (Slettet)
Er der nogen som kan hjælpe mig med et lille regnestykke :) hvordan regner man dette ud:
Altså Parkens bane er 3.400.000m2, den er 5 gange så lang som den er bred.. hvor lang, og hvor bred er den?
Håber I kan hjælpe.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Kald bredden x, så gælder der, at

3.400.000 = x*5x = 5x²

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2007 af Danielras (Slettet)

Om arealet ved vi:

A = l * b
A = 3400000
l*b=3400000

Om længden ved vi:

l = 5*b

Dette indsættes i arealudtrykket:

5*b*b=3400000
5b^2=3400000

Løs denne og indsæt derefter b i udtrykket for l.




Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2007 af Sherwood (Slettet)

x*(5x)=3.400.000m^2
<=>
5x^2=3.400.000
<=>
x^2=680.000
<=>
Bredde: x=824,621=200*sqrt(17)

Længde: 5*200*sqrt(17)=4123,11=1000*sqrt(17)

Passer det mon?: 200*sqrt(17)*1000*sqrt(17)=3.400.000m^2

Ja, det gjorde det vist.

Svar #4
19. december 2007 af buckingham (Slettet)

hvad betyder det der sqrt(17) :)
- og tak for svarende :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2007 af Danielras (Slettet)

kvadratrod

Svar #6
19. december 2007 af buckingham (Slettet)

ååh tak :) men hvor kommer de 200 fra? :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. december 2007 af Sherwood (Slettet)

x=824,621

Hvilket er det samme som:

x=200*sqrt(17)

Deraf lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2007 af dnadan (Slettet)

de kommer sig af:
x^2=680.000= 40000*17
<=>
x= sqrt(40000)*sqrt(17)=200*sqrt(17)

I øvrigt skal det være for x>0 (idet arealer naturligvis kun kan være positive)

Svar #9
19. december 2007 af buckingham (Slettet)

Mange tak for svarende :) hjalp meget.. ha en go aften :)

Skriv et svar til: mangler hjælp til matematik :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.