Matematik

triatlon

25. december 2007 af hejanne (Slettet)
hej er der nogen der kan hjælpe mig med et par opgaver fra fsa 2004 triatlon ?

Brugbart svar (2)

Svar #1
25. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Du kunne da prøve at skrive dem her, så kunne vi tage et kig..

Svar #2
25. december 2007 af hejanne (Slettet)

For unge mænd som Samuel regner man med, at kroppen i hvile har et energiforbrug i timen på 4,5 kJ/kg kropsvægt.

Samuel vejer 67 Kg.

4,2 Beregn Samuels hvile-energiforbrug på en time.


4,3 Beregn Samuels samlede energiforbrug under denne træning. Tabellen viser forholdet mellem energiforbruget i hvile og energiforbruget ved forskellige aktiviteter.
Eksempel: Når man løber med en fart op 10 km/t., bruger man 9,4 gange så megen energi, som man bruger i hvile.
En dag skal Samuel træne løb efter dette program:
12 min. med 10 km/t.
4 min. med 18 km/t
12 min med 10 km/t
4 min. med 18 km/t
12 min. med 10 km/t
4 min. med 18 km/t
12 min. med 10 km/t

Aktivitet - faktor

Hvile 1,0
Hårdt arbejde 7,7
Gang, 4 km/t. 3,5
Gang, 8 km/t 7,5
Gang op af trapper 9,7
Løb, 10 km/t 9,4
Løb, 12 km/t 11,5
Løb, 18 km/t 16,3
Cykling, 18 km/t 8,1
Cykling, 30 km/t 14,0
Cykling, 40 km/t 18,5
Crawl 10,5
Brystsvømning 8,7



Brugbart svar (2)

Svar #3
25. december 2007 af Lied1 (Slettet)

For unge mænd som Samuel regner man med, at kroppen i hvile har et energiforbrug i timen på 4,5 kJ/kg kropsvægt.

Samuel vejer 67 Kg.

4,2
Beregn Samuels hvile-energiforbrug på en time.

Læsning: 67kg * 4,5 kJ/kg= xx kJ.. regn selv xx ud..


4,3
Som du kan se er der her kun to forskellige måder han bruger energien er på, og de regner energieforbruget ud:

12 min. med 10 km/t. = 9,4*4,5*67 = x1
4 min. med 18 km/t = 16,3*4,5*67 = x2

Så skal du dele x1 med 5, idet der kun er 12 minutter, og 12 minutter udgør 1/5 af en time eller 60 minutter

Så skal du dele x2 med 15, idet der kun er 4 minutter, og 4 minutter udgør 1/15 af en time eller 60 minutter

Så skal du bare tælle hvor mange gange han løber med 12 km/t og hvor mange gange med 18km/t

Brugbart svar (1)

Svar #4
25. december 2007 af Lied1 (Slettet)

i den sidste menmte jeg selvfølgelig:

"Så skal du bare tælle hvor mange gange han løber med 10 km/t og hvor mange gange med 18km/t "

Svar #5
25. december 2007 af hejanne (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)

Brugbart svar (1)

Svar #6
18. februar 2011 af Nishani (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. november 2011 af Særhed (Slettet)

Heej

- jeg ville gerne lige spørge om der er nogle der kan finde ud af 4.5 for jeg har brug for hjælp da jeg ikk selv kan finde ud af den :-)


Skriv et svar til: triatlon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.