Matematik

potensfunktion

26. december 2007 af martin232 (Slettet)
for et hvert tal a, er en potensfunktion f givet ved:
f(x)=x^a, x>0

bestem a, når f(2x)=5*f(x)

bestem a, når f(x)øges med 20%, hvis x øges med 10%

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2007 af mathon

f(x)=x^a, x>0

1)
f(2x)=(2x)^a = 5*x^a

(2x)^a = 5*x^a
2^a*x^a = 5*x^a
2^a = 5
a*ln(2) = ln(5)

a = ln(5)/ln(2).....

2)
f(xo)=xo^a
f(1,1xo)=(1,1xo)^a = 1,2*(xo^a)

1,1^a*xo^a = 1,2*(xo^a)

1,1^a = 1,2
a*ln(1,1) = ln(1,2)

a = ln(1,2)/ln(1,1).....


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.