Matematik

Hjælp: Differentialregning/modellering med f'

26. december 2007 af Optimus Prime (Slettet)
En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved:

s(t)= 5t^½

Bestem det tidspunkt hvor partiklens hastighed er 2m/s.

Håber der er nogen der kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2007 af Lied1 (Slettet)

du skal differentiere funktionen s(t) først.. altså så du får s'(t)

Svar #2
26. december 2007 af Optimus Prime (Slettet)

Ja det var det jeg tænkte.. og så lave graf over dette
x-aksen = t og y=aksen med formlen for s'(t) ikke?
og derefter indsætte punktet hvor partiklens hastighed er 2m/s eller ?

Svar #3
26. december 2007 af Optimus Prime (Slettet)

Er det rigtigt tænkt at jeg har differentieret funktionen s(t) og derved fået s'(t). s'(t) har jeg sat lig med 2 da det skulle være 2m/s og derved fået koordinaterne (1,56;2) til et punkt og at det så er der hastigheden er 2m/s?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2007 af Lied1 (Slettet)

så burde det blive til tiden 1,56 sekunder hvis du har regnet rigtigt..

Svar #5
26. december 2007 af Optimus Prime (Slettet)

Så det jeg har gjort er korrekt eller hvad? - altså det er rigtigt hvis udregningerne er rigtige?

Brugbart svar (2)

Svar #6
26. december 2007 af mathon

v(t) = 2,5*t^(-(1/2))

2 = 2,5*t^(-(1/2))

(2/2,5) = t^(-(1/2))

0,8 = t^(-(1/2))

0,8^(-2) = [t^(-(1/2))]^(-2)

1,5625 = t^(-(1/2)*(-2))

1,5625 = t

så det ser rigtig nok ud!

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2007 af Lied1 (Slettet)

og husk det er at skrive sekunder..

Svar #8
26. december 2007 af Optimus Prime (Slettet)

Okay - mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2008 af skole-pigen (Slettet)

Hejsa,
jeg sidder og laver samme opgave lige nu og jeg forstår den ikke så godt. er der en som kan forklare mig hvorfor man skal sige s'(t)=2 - altså hvorfor den skal differentieres?

Skriv et svar til: Hjælp: Differentialregning/modellering med f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.