Matematik

Trekant regning, hjælp.

30. december 2007 af kim19 (Slettet)
Jeg har denne opgave jeg ik lige ved hvordan jeg skal løse ?

Et højhus på 30 etager er 90 M højt. En forstklar vintermorgen står solen 10 grader over horisonten.

Hvor lang en skygge kaster højhuset?

HÅber en kan hjælpe mig.

Tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Prøv med:

tanV = modstående_katete/hosliggende_katete

Derved bliver skyggen ca. 510m

Brugbart svar (1)

Svar #2
30. december 2007 af dnadan (Slettet)

En anden idé ville være at tegne situationen, dette ville nok give dig en god idé :)

Svar #3
30. december 2007 af kim19 (Slettet)

hmm altså vinklen bliver så 80 grader oppe ved højhuset.

så siger man tan(80)*90 = 510,4154 er dette rigtig gjort?

så kan jeg os finde hypotenusen hvis jeg vil.

Brugbart svar (1)

Svar #4
30. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Ja, eller sagt på en anden måde:

tan(10°) = 90m/"skygge"

"skygge" isoleres

skygge = 90m/tan(10°) = 510.415m

Svar #5
30. december 2007 af kim19 (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Trekant regning, hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.