Matematik
TI
02. januar 2008 af
DeutscherDäne (Slettet)
Hvis vi har en matematisk formel f(x) = 300*x^-5 som beskriver et vilkårligt naturvidenskabeligt fænomen, hvordan finder jeg fx ud af hvor meget stråling en person har modtaget over en tidsperiode på 30 dage. Læg mærke til at jo mere tid der går, jo svagere bliver kilden. Det er bare et tænkt eksempelt, men jeg vil blive glad hvis nogen giver sig tid til at svare (:
Svar #1
02. januar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
hov, mit spørgsmål ændrede indhold hvorfor overskriften er ikke prægnant :)
Svar #2
02. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Umiddelbart vil jeg sige, at du skal benytte dig af integralregning.
Men over hvilken 30. dages periode? For Dm(f)=R+, dvs. x ikke må være nul.
Når du har fundet ud af dine grænser, beregnes det ved:
a
S f(x) dx
b
Men er du i øvrigt sikker på, at dette er den rigtige funktion?
Men over hvilken 30. dages periode? For Dm(f)=R+, dvs. x ikke må være nul.
Når du har fundet ud af dine grænser, beregnes det ved:
a
S f(x) dx
b
Men er du i øvrigt sikker på, at dette er den rigtige funktion?
Svar #3
02. januar 2008 af sigmund (Slettet)
#0,
Du må være mere specifik. Hvad betegner f(x)? Og er det den absorberede dosis, du er ude efter? Den absorberede dosis er den energi, den ioniserende stråling afsætter pr. masseenhed. Så dit problem er vel at bestemme den energi, den ioniserende stråling afsætter i de 30 dage, ikke?. Hvilke 30 dage det er, er også relevant. Er det de første 30 dage, eller er det de 30 dage fra dag 10 til dag 40?
Du må være mere specifik. Hvad betegner f(x)? Og er det den absorberede dosis, du er ude efter? Den absorberede dosis er den energi, den ioniserende stråling afsætter pr. masseenhed. Så dit problem er vel at bestemme den energi, den ioniserende stråling afsætter i de 30 dage, ikke?. Hvilke 30 dage det er, er også relevant. Er det de første 30 dage, eller er det de 30 dage fra dag 10 til dag 40?
Skriv et svar til: TI
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
