Matematik

Trekant

02. januar 2008 af kim19 (Slettet)
Et højhus på 30 etager er 90 m højt.
Hvis skyggens længde er 200 m, hvor højt står solen så over horisonten?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

V = tan^(-1)(90m/200m) = 24.2277° = 24.2°

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Nu kan jeg se, at det er blevet besvaret. Men det forklarer ikke opgaven for mig.

"Hvor højt står solen så over horisonten?" - det lyder som om, det er en længde/højde, man skal regne ud. Det stemmer overhovedet ikke overens med, at man så skal regne en vinkel ud.

Nogen der kan komme med en opklaring?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2008 af The Master (Slettet)

trekant, det har jeg aldrig prøvet

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Solens "højde" over horisonten måles altid i grader. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Ok - trods jeg ikke forstår logikken.

Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.