Matematik

f(x)0(x-1)*(x^2-4x+6)

04. januar 2008 af sofie123 (Slettet)
funktionen f er givet ved f(x)0(x-1)*(x^2-4x+6)

vis at f har netop et nulpunkt.

tror at jeg skal lave funktionen om til en anden grads ligning og få diskriminanten =o (men ved ikke hvordan jeg skal gøre det)
er der nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej. Sæt den lig 0 og benyt nulreglen.

Det skulle undre mig meget, hvis den 2. gradsligning har nogen løsninger. Vis det med diskriminanten. Så er der kun: (x-1) tilbage. Og da det skal give 0 må x bliver lig 1.

Forstår du?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Benyt nulreglen. Af (x-1) har vi nulpunktet x=1. Vis nu at 2.gradsligningen ikke har nogle reelle løsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#1 Rettelse. Ja, jeg kunne så godt hjælpe. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2008 af mathon

f(x) = (x-1)*(x^2-4x+6)

(x-1)*(x^2-4x+6) = 0 kræver,
at
1) (x-1) = 0
eller
2) x^2-4x+6 = 0, hvilket ikke er muligt da d = b^2-4ac = (-4)^2-4*1*6 < 0

Svar #5
04. januar 2008 af sofie123 (Slettet)

forstår det ikke helt, tror at det er fordi jeg har misforstået hvad et nulpunkt er. er der nogen som kan forklare det?

Brugbart svar (1)

Svar #6
04. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Du har at:

(x-1)*(x^2-4x+6) = 0

For at dette kan blive sandt må enten:

(x-1) = 0

eller

(x^2-4x+6) = 0

(x-1) bliver 0 når x er 1. (x^2-4x+6) kan aldrig blive 0, og der er derfor kun løsningen x=1, altså et nulpunkt.

Svar #7
04. januar 2008 af sofie123 (Slettet)

mange gange tak:D

Skriv et svar til: f(x)0(x-1)*(x^2-4x+6)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.