Fysik
Hjælp til fysikopgaver
05. januar 2008 af
Runes-pige (Slettet)
Hej.
Heg mangler lige noget hjælp til en fysik aflevering..
1)
På en klar dag modtager hver m^2 af solfangeren i gennemsnit energi med effekten 680W. Solfangeren overfører 70% af denne energi til kedlen, der hverved modtager energi med effekten 1,30kW.
Kedlen er af aluminium og har massen 1,2 kg. der påfyldes 2,0 liter vand. Start temp. er 15 grader. I det højtliggende Tibet er kogepunktet lavere end 100 grader, derfor koger vandet allerede ved 90 grader.
Hvor lang tid varer det før vandet koger.
Har regner solfangerens areal ud til at være 2,73 m^2 i første del af opgaven.
2)
En pige slippes fra platformen øverts i sky tower. Hun opnår en fart på 94 km/h i sit frie fald, lige før hun rammer nettet. Mann bliver ved påbremsningen udsat for en acceleration på 4 x g.
Beregn hendes tilbagelagte vejstrækning under det fri fald.
På forhånd tak!
Heg mangler lige noget hjælp til en fysik aflevering..
1)
På en klar dag modtager hver m^2 af solfangeren i gennemsnit energi med effekten 680W. Solfangeren overfører 70% af denne energi til kedlen, der hverved modtager energi med effekten 1,30kW.
Kedlen er af aluminium og har massen 1,2 kg. der påfyldes 2,0 liter vand. Start temp. er 15 grader. I det højtliggende Tibet er kogepunktet lavere end 100 grader, derfor koger vandet allerede ved 90 grader.
Hvor lang tid varer det før vandet koger.
Har regner solfangerens areal ud til at være 2,73 m^2 i første del af opgaven.
2)
En pige slippes fra platformen øverts i sky tower. Hun opnår en fart på 94 km/h i sit frie fald, lige før hun rammer nettet. Mann bliver ved påbremsningen udsat for en acceleration på 4 x g.
Beregn hendes tilbagelagte vejstrækning under det fri fald.
På forhånd tak!
Svar #1
05. januar 2008 af mathon
energiafgivelse = energimodtagelse
..........P*t .........= (m_Al*c_Al+m_vand*c_vand)(90-15)K
(1,3 kJ/s)*t = ((1,2 kg)*(0,9 kJ/(kg*K))+(2 kg)*(4,186 kJ/(kg*K)))(90-15)K,
hvoraf
t isoleres.....
2) s = (1/(2g))*(g*t)^2 = 1/(2g))*v^2 = 1/(2*(9,82 m/s^2))*(94/3,6 m/s)^2,
hvoraf
s isoleres......
..........P*t .........= (m_Al*c_Al+m_vand*c_vand)(90-15)K
(1,3 kJ/s)*t = ((1,2 kg)*(0,9 kJ/(kg*K))+(2 kg)*(4,186 kJ/(kg*K)))(90-15)K,
hvoraf
t isoleres.....
2) s = (1/(2g))*(g*t)^2 = 1/(2g))*v^2 = 1/(2*(9,82 m/s^2))*(94/3,6 m/s)^2,
hvoraf
s isoleres......
Svar #2
06. januar 2008 af Runes-pige (Slettet)
#1
Hvorfor er det kun 2*g i nr. 2, når hun bliver påvirket med 4*g?
Er der et navn for ligningerne?
Hvorfor er det kun 2*g i nr. 2, når hun bliver påvirket med 4*g?
Er der et navn for ligningerne?
Svar #3
06. januar 2008 af mathon
fordi formlen
er
s = (1/2)g*t^2, som omskrives til
s = (1/(2g))(g*t)^2 = (1/(2g))v^2, som ikke har noget med opbremsningsaccelerationen 4g at gøre.
formler for konstant voksende begægelse, dvs. konstant acceleration a:
s = (1/2)a*t^2 + vo*t + so, hvor vo=o, so=0 og a=g
er
s = (1/2)g*t^2, som omskrives til
s = (1/(2g))(g*t)^2 = (1/(2g))v^2, som ikke har noget med opbremsningsaccelerationen 4g at gøre.
formler for konstant voksende begægelse, dvs. konstant acceleration a:
s = (1/2)a*t^2 + vo*t + so, hvor vo=o, so=0 og a=g
Skriv et svar til: Hjælp til fysikopgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
