Matematik

differentialkvotienter - regneregler..

06. januar 2008 af Louise_C (Slettet)
Jeg har et spørgsmål om regneregler.

Jeg sidder med opgaver om differentialkvotienter,
og jeg kan ikke komme videre.

-Hvad er 4x * 2sqrtx
-Hvad er -2 * x^0,5
-Hvad er (4x-1)/(1/2sqrtx)

Ja, det er regneregler om kvadratroder samt tal opløftet i potenser som jeg ikke helt kender til - endnu.

Håber at der er nogen der vil være rigtig hjælpsomme til at hjælpe mig videre - og meget gerne i dag.. (:

På forhånd mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Det gælder at når:

f(x) = x^n

Så er:

f'(x) = n*x^(n-1)

Således kan du altså løse opgaverne med potenser. Med hensyn til kvadratrødder så udnyt at sqrt(x) = x^0.5.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2008 af mathon

(f(x)*g(x))* = f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2008 af mathon

(4x * 2sqrtx)' = (4x * 2x^(0,5))' = 4*2x^(0,5) + 4x*2*0,5*x^(-0,5) =

8x^(0,5) + 4x^(0,5) = 12x^(0,5) = 12*sqr(x)

Skriv et svar til: differentialkvotienter - regneregler..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.