Fysik
mængdeberegning
06. januar 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Hvad går mængdeberegning helt præcis ud på?
Jeg har googlet lidt, og har set en masse enheder osv. men tænkte bare hvad det HELT BASALT var?
Jeg har googlet lidt, og har set en masse enheder osv. men tænkte bare hvad det HELT BASALT var?
Svar #1
07. januar 2008 af sapiens (Slettet)
prøv kemiforummet næste gang.
kort sagt går mængdeberegning ud på, at der er rigtig mange atomer i fx et glas med vand. i stedet for at sige: der er 6,022*10^23 molekyler vand i det glas, så indfører man en konstant (Avogadros konstant) som er lig ovenstående mængde, dvs. 1 mol = 6,022*10^23 molekyler eller med symboler: N_A*n = N.
derudover viser det sig at der er proportionalitet mellem stofmængden og den molarmasse, dvs. jo mere vand, desto mere vejer det: m = M*n.
hvis du er i tvivl om symbolernes betydning, så prøv at slå dem op i din bog (iø den bedst kilde til viden!)
kort sagt går mængdeberegning ud på, at der er rigtig mange atomer i fx et glas med vand. i stedet for at sige: der er 6,022*10^23 molekyler vand i det glas, så indfører man en konstant (Avogadros konstant) som er lig ovenstående mængde, dvs. 1 mol = 6,022*10^23 molekyler eller med symboler: N_A*n = N.
derudover viser det sig at der er proportionalitet mellem stofmængden og den molarmasse, dvs. jo mere vand, desto mere vejer det: m = M*n.
hvis du er i tvivl om symbolernes betydning, så prøv at slå dem op i din bog (iø den bedst kilde til viden!)
Skriv et svar til: mængdeberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
