Engelsk

Hjælp til en rest af afl.

07. januar 2008 af -mial- (Slettet)
Jeg mangler at rette denne sidste del til i min engelske stil. Har simpelthen set mig blind.

Vil gerne om fejlene kun kan blive markeret så jeg selv kan finde og rette. Opgaven går ud på at skrive et offentligt brev til en avis. brevet skal indeholde grunde til ikke at have fyreværkeri i byen.
Dette er kun den sidste del.

I will try to reach out to those parents for who has (for hvem der har) there kids running around the town with fireworks. Are you not care of the problem? Do you don’t know that your kids are in danger? I don’t want to raise you and your kids, but they are in danger for them self and us around them. I hate to hear about kids who have seriously injuries and are suffering from the effects of the accident for the rest of their long life. Talk to your children!

Simply I hope that other can see the problem. My idea to make the town centre still standing after the New Year’s Eve is to simply forbid fireworks in and around the town. This way we also save the society for lots of money. Money which are better used for schools and new flowers in the park. (noget galt I denne sætning) We also have to talk to the children. The statistics talk for them self. We need to stand together and make this a better and a safer society.

Take you for your time.
Mrs. Larson.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2008 af Katrine (Slettet)

Generelt: pas på sammentrækninger, undlad dem hellere. Prøv evt. at bruge et lidt mere formelt sprog, her tænker jeg især på ord som "kids". Children vil være bedre.

for who has there kids running.. - hint: du kan nøjes med to ord, kræver blot omskrivning af det sidste verbum.

Are you not care of the problem - enten forkert ord eller også er 'are' og 'of' forkert.

Do you don't know - hvis du skriver sætningen helt ud, skriver du "do you do not know", kan du se fejlen?

..in danger for them self and us around them - omskriv eksempelvis til aktiv udvidet tid (hint: endangering).

seriously injuries - adjektiv i stedet for adverbium.

Simply I.. - omvendt

lots of money - utælleligt

Money which are - samme som ovenstående

them self - forkert stavet

and a safer - hint: dobbelt artikelbrug

Take you for your time - stavefejl




Svar #2
08. januar 2008 af -mial- (Slettet)

udvidet tid (hint: endangering) Er jeg ikke helt klar over hvad er :D
Og dobbelt dobbelt artikelbrug betyder ?:) Har aldrig været så god til sådan noget.

men tak. God hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2008 af Katrine (Slettet)

eks.
.. in danger and are endangering us
.. in danger to themselves and us around them

du: make this a better and a safer society
mig: make this a better and safer society

eks: he is a smart and clever boy, istedet for he is a smart and a clever boy.

Artikel: a/an/the
to 'a'er = dobbelt artikel

Svar #4
08. januar 2008 af -mial- (Slettet)

selvfølgelig :) Tak endnu engang.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2008 af Katrine (Slettet)

var så lidt.. smider du op, når du har fået rettet det hele, så vi kan se, om der stadig er noget?

Svar #6
08. januar 2008 af -mial- (Slettet)

Jamen kan jeg godt. Går lige en times tid.

Svar #7
08. januar 2008 af -mial- (Slettet)

Så har jeg prøvet igen :)

Get the dirty fireworks out of my city!

Dear Mayor of Nyborg and occupiers.
I write this in hope of that you, the Mayor, will read it and because I’m worried. I live in the town centre. Every year my garden looks like a war zone. The whole town centre is covered in smoke and small skips are in fire. Young people and children are running around among these fireplaces. Unfortunately some of these children and young people become hurt by all the dangerous and sometime illegal fireworks. The town centre is like a war zone every year in the last part of December.
A week before New Year’s Eve someone did set off some kind of bomb in the pedestrian street. The bomb ruined two windows in my flat. This occurred not only to me but some of my other neighbours had also tried it. It is very expensive for all of us. New Year’s Eve is not only a party for me. It is also that time of the year where I have to save some extra money. Not only for charismas presents and food. Almost every year I have to buy new windows. The day after New Year’s Eve is a working day. I wake up to a neighbourhood in a total disorder. Flowers, decorations, bottles and other things are spread over the town and a lot of things are ruined. My garden around my flat is all filled with old and maybe still dangerous fireworks. As a good neighbour I try to clean up in our area. Or else will it look this way in many weeks.
I will try to reach out to those parents who have there children running around the town with fireworks. Are you not care of the problem? Are you not aware of your children safety? I do not want to raise your children, but your children are endangering themselves and us around them. (Har jeg brugt endangering rigtigt?) I hate to hear about children who have serious injuries and are suffering from the effects of the accident for the rest of their long life. Talk to your children!

I simply hope that other can see the problem. My idea to make the town centre still standing after the New Year’s Eve is to simply forbid fireworks in and around the town. This way we save the society for lot of money. Money which is better used for schools and new flowers in the park. We also have to talk to the children. The statistics talk for them self. We need to stand together and make this a better and safer society.
Thank you for your time.
Mrs. Bucket.

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2008 af Katrine (Slettet)

Jeg er lidt presset for tid, så jeg siger bare rettelserne.. kan godt komme med kommentarer i morgen, hvis du ønsker.

Get the dirty fireworks... = er de snavsede? Måske et andet ord vil være mere passende ;)

..in hope that

I'm = I am

become hurt = are hurt

sometime = sometimes

but some of my other neighbours had also tried it = but also to some of my other neighbours.

..time of the year = time of year (udtryk)

Not only for charismas = christmas

neighbourhood in a total disorder = in total disorder

..this way in many weeks = for many weeks

..who have there children = their

running around the town = running around town

are you not care of the problem? = are you not aware of the problem?/Do you not care about this problem?

..of your children safety = the safety of your children (sikkert en 'of' konstruktion, men jeg kan dælme ikke huske, hvor apostrofen skal være.. children's safety vil jeg tro, men jeg er ikke sikker)

fint med endangering

that other can see = that others can see

talk for them self = talk for themselves

Svar #9
09. januar 2008 af -mial- (Slettet)

Jamen det er rigtig fint ! Forstod det sagtens:) Mange tak for hjælpen. Det var en god hjælp!

Skriv et svar til: Hjælp til en rest af afl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.