Fysik
antiprotoner
07. januar 2008 af
chiqqa (Slettet)
hej folkens:)
sidder her med en fysik opgave som jeg ikke rigtig kan komme videre med, håber i kan hjælpe mig :)
opgaven lyder således:
Der forskes i at udnytte den energi, som bliver frigivet, når antistof bringes i kontakt med normalt stof. Fordelen ved denne energiomdannelse er, at de frigivne energimængder er enorme. På den europæiske forskningsinstitution CERN i Schweiz har man i dag teknologi til i løbet af 10 minuter at fremstille 12 millioner antiprotoner.
a) beregn massen af det antal antiprotoner som CERN med den nuværende teknologi kan fremstille på 1 år .
håber i kan hjælpe mig =:)
på forhånd TAK ....
sidder her med en fysik opgave som jeg ikke rigtig kan komme videre med, håber i kan hjælpe mig :)
opgaven lyder således:
Der forskes i at udnytte den energi, som bliver frigivet, når antistof bringes i kontakt med normalt stof. Fordelen ved denne energiomdannelse er, at de frigivne energimængder er enorme. På den europæiske forskningsinstitution CERN i Schweiz har man i dag teknologi til i løbet af 10 minuter at fremstille 12 millioner antiprotoner.
a) beregn massen af det antal antiprotoner som CERN med den nuværende teknologi kan fremstille på 1 år .
håber i kan hjælpe mig =:)
på forhånd TAK ....
Svar #1
07. januar 2008 af peter lind
Antal antiprotoner pr. minut = 10^12/10 =10^11
Antal antiprotoner pr. år 10^11 gange antal minutter på et år.
Antal antiprotoner pr. år 10^11 gange antal minutter på et år.
Svar #4
16. januar 2011 af peter lind
Undskyld. jeg har læst forkert. Der skulle stå 12*106 i stedet.
Skriv et svar til: antiprotoner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
