Matematik

Trekant

10. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hej, jeg sidder og fumler med en opgave her, kunne godt bruge lidt hjælp.

Opgaven:

I trekant ABC er vinkel C ret. D er fodpunktet for højden Hc, AD=4 og DB=9

Beregn længden af Hc?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Det kunne jeg godt tænke mig "sukkertrold" - er du med på den? :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2008 af mathon

benyt reglen:
højden i en retvinklet trekant er mellemproportional imellem de to stykker, hvori den deler hypotenusen:

|AD|/h = h/|BD|.....

Svar #3
10. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

#1 ja jeg er med på den. :)

#2, er ik´helt med.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#3 Det lyder godt, men så mangler vi jo en ;)

Svar #5
10. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

hvem?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Haha. :D

Svar #7
10. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

haha, men kan i hjælpe mig med min lille opgave?
:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

|AD|/h = h/|BD|
<=>
|AD|*|BD|=h^2
<=>
4*9=h^2
<=>
36=h^2
<=>
6=h(c)

Jeg kender ikke reglen. Men det kunne måske være sådan.

Svar #9
10. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, er det ik´rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. januar 2008 af mathon

#8
...det er sådan..

udledning
se
http://peecee.dk/upload/view/89681

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. januar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#4 Hvad med hende der "stræber-pigen" "*Pia*" eller "Biacht?" ;D

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. januar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

dem kunne vi da godt lege lidt med ;)

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. januar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Når man bliver ældre lærer man om firkanter

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. januar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

samt palindromer som 6969 ;D

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. januar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

,

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. januar 2008 af miss-signe (Slettet)

???

Brugbart svar (0)

Svar #17
11. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er såmænd bare Daniel som morer sig med hans smålumre tanker.

Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.