Matematik
rentelån
10. januar 2008 af
seriøs (Slettet)
En bank tilbyder et lån ned en løbetid på 6 år, og med en årlig ydelse på 30 000 kr. til en rentefod på 4,5 % p.a.
Beregning af lånets hovedstol.
- n = 6 år r = 4,5 % = 0,045 % y = 30000
jeg bruger formlen: G = y . 1-(1+r)^-n/r
Lånets hovedstol altså G får jeg til : 15473,61745
Kan det passe og hvorfor står n altså tiden i minus?
Beregning af lånets hovedstol.
- n = 6 år r = 4,5 % = 0,045 % y = 30000
jeg bruger formlen: G = y . 1-(1+r)^-n/r
Lånets hovedstol altså G får jeg til : 15473,61745
Kan det passe og hvorfor står n altså tiden i minus?
Svar #1
10. januar 2008 af mathon
formlen er
G = y/r*[1 - (1+r)^(-n)] - (din formel kan misforstås)
G = 30000/0,045*[1 - 1,045^(-6)] = 154736,17 (en - for dig - lille kommafejl, men i bankverdenen en kæmpe utilgivelig bommert en gæld på ca. 15500 kr afdraget med 6 ydelser hver på 30.000 kr!!!!!
G = y/r*[1 - (1+r)^(-n)] - (din formel kan misforstås)
G = 30000/0,045*[1 - 1,045^(-6)] = 154736,17 (en - for dig - lille kommafejl, men i bankverdenen en kæmpe utilgivelig bommert en gæld på ca. 15500 kr afdraget med 6 ydelser hver på 30.000 kr!!!!!
Svar #2
10. januar 2008 af mathon
-n, fordi der er tale om en sum af tilbageskrevne beløb
(1+r)^n ved fremskrivning
(1+r)^(-n ) ved tilbageskrivning
(1+r)^n ved fremskrivning
(1+r)^(-n ) ved tilbageskrivning
Svar #4
10. januar 2008 af seriøs (Slettet)
:) ok, men hvordan kan det være, at den står i bogen... underligt.
Men resultatet er rigtig ik, du har vel bare afrundet?
Jeg skal lave på regneark udviklingen på lånet sådan at afdraget bliver 0, hvis du gider, så kan jeg sende den..
Men resultatet er rigtig ik, du har vel bare afrundet?
Jeg skal lave på regneark udviklingen på lånet sådan at afdraget bliver 0, hvis du gider, så kan jeg sende den..
Skriv et svar til: rentelån
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
