Matematik
Trekant...
11. januar 2008 af
Martin_Hansen89 (Slettet)
En trekant har sidelængderne 1, x og y. Det oplyses, at trekantens omkreds er 10, og at x>y
a) Bestem x, når det oplyses, at trekanten er retvinklet
Er der nogle, der kan forklar hvad jeg skal gøre :S
a) Bestem x, når det oplyses, at trekanten er retvinklet
Er der nogle, der kan forklar hvad jeg skal gøre :S
Svar #1
11. januar 2008 af bboblzs (Slettet)
Da du ved, at omkredsen er 10 er 1+x+y=10
da x>y kan man konkludere, at x>4,5 og y<4,5 samt at x må være hypotenusen i din retvinklede trekant.
Du ved nu, at x^2=1^2+y^2 og at y+x = 9.
Disse to ligninger med to ubekendte skal nu blot løses.
da x>y kan man konkludere, at x>4,5 og y<4,5 samt at x må være hypotenusen i din retvinklede trekant.
Du ved nu, at x^2=1^2+y^2 og at y+x = 9.
Disse to ligninger med to ubekendte skal nu blot løses.
Svar #2
11. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Ja, du skal starte med at opstille to ligninger.
1. Omkredsen af en trekant er summen af sidelængderne, så det giver en ligning.
2. Trekanten er retvinklet, så vha. Pythagoras kan du skrive endnu en ligning.
3. Hvis omkredsen skal være 10 kan hypotenusen ikke nøjes med at være 1 lang, så det må enten være x eller y, der er hypotenuse, og da x>y må det nødvendigvis være x.
Nu isolerer du y i den ligning du fik i pkt. 1 og indsætter udtrykket med x på y's plads i nr to ligning (som giver en andengradsligning i x så).
1. Omkredsen af en trekant er summen af sidelængderne, så det giver en ligning.
2. Trekanten er retvinklet, så vha. Pythagoras kan du skrive endnu en ligning.
3. Hvis omkredsen skal være 10 kan hypotenusen ikke nøjes med at være 1 lang, så det må enten være x eller y, der er hypotenuse, og da x>y må det nødvendigvis være x.
Nu isolerer du y i den ligning du fik i pkt. 1 og indsætter udtrykket med x på y's plads i nr to ligning (som giver en andengradsligning i x så).
Skriv et svar til: Trekant...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
