Matematik

Reducering ;)

11. januar 2008 af lonaeeh (Slettet)
Hey .

Jeg har lige et lille spørgsmål, da jeg ikke er hel sikker på om denne opgave er rigtig mht. reducering..

Reducer x(x-2y)+(x+y)^2+(x+y)(x-y)

Mellemregning: x^2 -2yx + x^2 + y^2 + x^2 -xy + yx - y^2

Efter at ha' trukket det sammen har jeg så fået
= 3x^2 - yx - xy.

Ved ik om andre ka tilslutte sig det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2008 af miss-signe (Slettet)

du mangler leddet 2xy

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Du skal vist lige kigge engang til på dine kvadratsætninger. Især nr. 1 og 3.

Svar #3
11. januar 2008 af lonaeeh (Slettet)

Ved -2yx har jeg jo trukket + yx fra, og fået det til -yx?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det giver 3x^2-xy, prøv igen, og så er det en god ide at skrive xy i stedet for yx (faktorernes orden er selvfølgelig ligegyldig, men det letter arbejdet)

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

x(x-2y)=x^2-2xy OK

(x+y)^2=x^2+y^2+2xy

(x+y)(x-y)=x^2-y^2


x^2-2xy+x^2+y^2+2xy+x^2-y^2
=
3x^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2008 af miss-signe (Slettet)

#5 Jeg har blokeret dig..

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

ja min er forkert, var vist for hurtig

Svar #8
11. januar 2008 af lonaeeh (Slettet)

Ved ik hva jeg ska tro på .. men mener bare der mangler noget iflg. svar 5. Så .. da man i sidste kvadratsætning skal jo sige (x+y)(x-y) og gange x*x = x^2 .. > x*-y = -xy og derefter gange y*x på samme måde..


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

(x+y)(x-y)
=
x^2-y^2-xy+xy
=
x^2-y^2

Svar #10
11. januar 2008 af lonaeeh (Slettet)

Nåh ja okay . Nu ka jeg godt se det. Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Reducering ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.