Studér i udlandet

HARVARD, YALE EL. ANDRE - OPTAGELSE!!!

12. januar 2008 af d4li (Slettet)
Hejsa alle...

Jeg er 1. årsstuderende på HA (kom.) (erhvervsøkonomi og kommunikation) på CBS (copenhagen businnes school). Jeg har lieg afslittet 1. semester. Vi skal på studiet normalt på udveksling i 5 semester... men vil allerede gerne høre hvad der egentlig er af muligheder... og hvor vigtigt det egentlig er at jeg får et godt snit.


HA (kom.) uddanelsen krævede i år 9.6 og jeg kom ind med et snit på kun 9.2 gennem kvote 2.

1) Men når man søger udveksling kigger de vel kun på de karakterer man har fået sig på sin videregående uddanelse ik???

2) hvor kan man se en liste over de mest "prestige" fyldte / eftertragtede universiteter i europa?

3) hva med usa?

4) hvis man gerne vil læse kommunikation, erhvervsøkonomi i 1 til 2 semestre på harvard, yale, cambridge o.lign. hvor kan jeg så tjekke hvilket snit de kræver til de fag????

5) kræver de andet en et gennemsnit???


håber der er nogle der kan hjælpe...


Tak!

Svar #1
12. januar 2008 af d4li (Slettet)

kan derudover læse mig til alt mulig med nogle test af forskellige slags? hvad går det ud på?? ååh det hele virker så forvirrende.. .hvor kan man tilegne sig den nødvendige viden???

Brugbart svar (2)

Svar #2
13. januar 2008 af atten (Slettet)

Nu ved jeg ikke hvordan det fungerer med CBS, men normalt er læsning i udlandet noget der koster temmelig mange penge, især når du vil på de fineste Ivy League universiteter - flere hundrede tusinde kroner om året, og det er kun selve undervisningen vi snakker om. I så fald handler det om at søge alle de legater du kan.
Nå, her er et relevant dokument:
https://www.e-campus.dk/pls/e-campus/docs/F13688/Udlandsophold_CMkom.doc

Svar #3
16. januar 2008 af d4li (Slettet)

Tak for dokument, fantastisk hjælp..

Men jeg tror ikke at pengene bliver noget problem og er derfor intr. i at finde ud af hvad der "ellers" kræves af mig for at kunne komme ind på de fine universiteter???


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. januar 2008 af Dr. MolBio (Slettet)

Pt. er jeg selv i udveksling, og det er normalt at ens universitet/fakultet har nogle samarbejds-universiteter, som det er muligt at kommer på udveksling igennem, prøv at snakke med din studievejleder.

Iøvrigt, hvorfor er det vigtigt for dig at komme til et 'prestige' sted? Det kommer jo ikke til at stå på dit eksamensbevis alligevel, iøvrigt er CBS enormt 'prestigefyldt' ude i Europa.

En anden ting er, at de klassiske universiteter oftest er meget filosofisk anlagte i de fleste grene (måske specielt Ox-Brigde).

3. Der kræves der ingen 'gennemsnit' for at komme på udveksling, blot det faktum at du skal have bestået alle (eller de fleste) af dine eksamner i første forsøg (det kan ikke betale sig for dem at sende dig, hvis sandsynligheden for at du ikke består dine fag er høj).

4. På udveksling er et af kravene, at undervisningen skal være gratis (altså for den studerende).

Held og lykke...

Svar #5
16. januar 2008 af d4li (Slettet)

Tak for svar!!! skrev det nu bare sådn så folk var med på hvilke universiteter det var jeg "mente". Tror bare at det ville være en sjov oplevelse, mere er der egentlig ikke i det og så det bare sådn noget jeg altid har villet prøve... ja jeg ved godt at CBS har aftaler men de har jo ikke noget med stanford, harvard el. yale så IGEN er spg. hva gør man så hvis man ønsker at komme ind på dem, og hvad kræver DE? kan jo læse mig frem til i nogle af de andre indlæg at der er noget med gennemsnit? og nogle tests? og afsendelse af dokumenter? og interview? og kan ik rigtig


4: vi har nu fået fortalt at det er underordnet hvis stedet "kræver" penge hvis det er noget man selv vælger.

3. vi har også fået fortalt at USA f.eks. er utrolig eftertraget og at det derfor er dem med de "højeste gennemsnit" der oftest ender med at komme afsted og resten enten skal være heldige med restpladser osv. eller tænke i utraditionelle baner?


men som sagt er ikke ekspert på området... bare det jeg har hørt! :)

Brugbart svar (2)

Svar #6
17. januar 2008 af Dr. MolBio (Slettet)

Bare et forslag; hvad med at finde en coordinator for exchange students, på de forskellige universiteter og bare sende en bunke e-mails afsted (det koster jo ikke noget, og du får oftest meget mere relevante svar).

Held og lykke med det...

Brugbart svar (2)

Svar #7
11. april 2008 af gahle (Slettet)

Din danske karakter tæller bedre end de amerikanske karakterer, da vores system er sværere. Jeg mener, at hvis man er over 9,5 i snit, så er det ikke umuligt at komme ind på de "fine" colleges. Jeg vil foreslå dig at googlesearche først, for at se, om du kan finde, hvad andre har gjort.

Men det ville jo være en fordel, at du dyrkede sport, så du kunne søge sportsscholarship. Der kunne SEA hjælpe dig på vej. Dog ville det stadig koste mindst 12.000, som de tager i betaling for at skaffe dig et scholarship..

Brugbart svar (1)

Svar #8
26. november 2010 af Jonasivy (Slettet)

Selvom dette er en gammel tråd, tror jeg stadig der er mange der ude (som jeg selv) der går med de samme spørgsmål:

En anerkendt liste over de mest prestigefyldte universiteter findes her:

http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/home
 

En liste over de mest prestigefyldte universiteter i USA kan du finde her:

http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/best-colleges/national-universities-rankings

Mht. hvad de kræver for at du kan komme ind, kan du læse mere om hvad danskere der har været afsted siger om adgangskravene her: www.Ivysen.dk

Jeg håber at du enten kom eller kommer afsted :)

Mvh

Jonas


Skriv et svar til: HARVARD, YALE EL. ANDRE - OPTAGELSE!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.