Fysik
Parallelforbindelse af kondensatorer
13. januar 2008 af
michael_gade88 (Slettet)
To kondensatorer med en kapacitans på henholdsvis 6 ohm og 18 ohm ved 50 Hz parallelforbindelse.
Hvad er kapacitansen så?
Hvad er kapacitansen så?
Svar #1
13. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)
Den samlede kapacitansen for parallelforbunde kondensatorer kan bruges ved:
C = C1 + C2
Derudover skal du bruge formlen:
Xc = 1/(2pi*f*C)
Hvor Xc er den enkelte kondensators reaktans
C = C1 + C2
Derudover skal du bruge formlen:
Xc = 1/(2pi*f*C)
Hvor Xc er den enkelte kondensators reaktans
Svar #3
13. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)
Jeg går ud fra, at når du i 0#, mener reaktans og ikke kapacitans. Ellers giver opgaven ingen mening.
Reaktans er vekselsstrømsmodstand og måles i Ohm mens Kapacitans er størrelsen på en kondensator og måles i Farrad.
Så nej, den samlede kapacitans er ikke 24 Ohm. :)
Reaktans er vekselsstrømsmodstand og måles i Ohm mens Kapacitans er størrelsen på en kondensator og måles i Farrad.
Så nej, den samlede kapacitans er ikke 24 Ohm. :)
Skriv et svar til: Parallelforbindelse af kondensatorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
