Fysik

Fysik-eksperts? ..

13. januar 2008 af Shining-Star (Slettet)
1). I et højt måleglas er der 45 cm vand under 20 cm terpentinolie. Beregn trykket på glassets bund, når barometerstanden er 1015 hPa.
- Jeg har fundet ud af at olies densitet er 0,85 g/cm^3, men ved ikke hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2008 af mathon

kald måleglassets indre tværsnitsareal for A

1) beregn vandets masse

2) beregn terpentinoliens masse

3) beregn tyngden af de to masser (i N/A)

4) 1015 hPa = 101500 Pa = 101500 N/m^2

5) beregn den samlede kraftpåvirkning pr. m^2

6) konkluder, hvad trykket -kraft pr. arealenhed - så er.......

Svar #2
14. januar 2008 af Shining-Star (Slettet)

kan du begrunde lidt mere i detaljer ..?
hvordan beregner jeg alle disse ting? :s

Svar #3
14. januar 2008 af Shining-Star (Slettet)

altså vands masse og terpentinolien osv..

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2008 af mathon

der regnes på en grundflade á 1 cm^2

1) beregn vandets masse: (45 cm)*(1 cm^2)*(1 g/cm^3) = 45 g

2) beregn terpentinoliens masse: (20 cm)*(1 cm^2)*(0,85 g/cm^3) = 17 g

3) samlet masse: (0,045+0,017)kg = 0,062 kg
med en tyngdekraft på (0,062 kg)*(9,82 m/s^2)/cm^2 = 0,60884 N/(10^(-4)m^2) = 6088,4 N/m^2 = 6088,4 Pa

4) 1015 hPa = 101500 Pa = 101500 N/m^2

5) den samlede kraftpåvirkning pr. m^2: (6088,4+101500)Pa = 107588 Pa = 1,06181 atm

Svar #5
14. januar 2008 af Shining-Star (Slettet)

Forstå faktisk godt det hele nu, undtagen det første du mener med : "der regnes på en grundflade á 1 cm^2 " , dette er jeg desværre ikke helt med ..

Skriv et svar til: Fysik-eksperts? ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.