Matematik
funktion ved forskriften
13. januar 2008 af
milsen1989 (Slettet)
hej er ved at lave en blækregning og kan ikke lige finde ud af en opgave som jeg håber i vil hjælpe med?
den lyder således:
en funktion f er givet ved forskriften
f(x)=2x+sin(x)
A) bestem en løsning til ligningen f(x)=0
mit forslag er
2x+sin(x)=0 og isolere x er dette rigtigt?
B) Gør rede for, at ligningen f(x)=c har netop en løsning for alle c?
HÅBER I VIL HJÆLPE MIG
den lyder således:
en funktion f er givet ved forskriften
f(x)=2x+sin(x)
A) bestem en løsning til ligningen f(x)=0
mit forslag er
2x+sin(x)=0 og isolere x er dette rigtigt?
B) Gør rede for, at ligningen f(x)=c har netop en løsning for alle c?
HÅBER I VIL HJÆLPE MIG
Svar #2
13. januar 2008 af mathon
f(x) = 1 = 2x+sin(x)
-2x+1 = sin(x)
sæt
g(x) = -2x+1 (en lineær funktion)
og
h(x) = sin(x) med -1<=y<=1
g(x) = h(x) løses grafisk (x = ca. 0,34)
k(x) = -2x+c har en retlinjet skrå graf, som - uanset værdien af c - altid vil have en skæring med h(x) = sin(x) (med -1<=y<=1)
-2x+1 = sin(x)
sæt
g(x) = -2x+1 (en lineær funktion)
og
h(x) = sin(x) med -1<=y<=1
g(x) = h(x) løses grafisk (x = ca. 0,34)
k(x) = -2x+c har en retlinjet skrå graf, som - uanset værdien af c - altid vil have en skæring med h(x) = sin(x) (med -1<=y<=1)
Skriv et svar til: funktion ved forskriften
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
