Matematik

Asymptoter

13. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)
Hvordan udregner jeg følgende asymptoter??

http://peecee.dk/upload/view/90476

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2008 af Meesalith (Slettet)

undersøg for x gående mod +- uendelig og for x gående mod huller i definitionsmængden.

Svar #2
14. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

huller i definitionsmængden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2008 af Meesalith (Slettet)

nævneren i brøken gående mod 0

Svar #4
14. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

skal man ikke bare forkorte tæller og nævner med højeste fremkommende potens af x??? altså x^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2008 af Meesalith (Slettet)

Jeg kan fortælle dig at din første funktion har 2 lodrette asymptoter(de to nulpunkter af andengradsligningen i nævneren) og en vandret asymptote i -2

Svar #6
14. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

okay. i bogen står der at løsningen giver y=-(11/9)
jeg skal kun finde de vandrette...
hvordan kommer du frem til -2????

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2008 af Meesalith (Slettet)

hvis du vil forkorte i tælleren skal du også forkorte i alle led i nævneren. Og de to sidste led har ikke x^2

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2008 af Meesalith (Slettet)

den er god nok, mig der har set forkert. Den går mod -(11/9)
tænker lige...

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2008 af Meesalith (Slettet)

når både tæller og nævner går mod uendelig, differentierer man tæller og nævner. Gør man det to gange finder man at brøken går mod 7/9 for x gående mod uendelig. 7/9 -2 er 11/9

undskyld fejlen før

Svar #10
14. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

nåh okay.. tror jeg forstår det mere eller mindre nu.. mange tak!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2008 af Meesalith (Slettet)

var så lidt... Godnat :-)

Svar #12
14. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

lige en sidste ting. i den sidste ligning er svaret så ikke
y=-2/1 eller?

Svar #13
14. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

y=-2
i facitlisten står der -32, men det er vel nok en fejl, ik?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. januar 2008 af Meesalith (Slettet)

Jeg får også -2

Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.