Matematik
Interval for R\Q
14. januar 2008 af
stræber-pigen (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=453969
Nogen der vil hjælpe??
Nogen der vil hjælpe??
Svar #1
14. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)
I et givet interval er der uendelig mange rationale tal.
Summen af et rationalt - og et irrationalt tal er et irrationalt tal.
Vis at et givet interval indeholder uendelig mange irrationale tal.
Lad c=2^0,5 + d , hvor d tilhører Q. Hvordan kommer jeg videre?
Summen af et rationalt - og et irrationalt tal er et irrationalt tal.
Vis at et givet interval indeholder uendelig mange irrationale tal.
Lad c=2^0,5 + d , hvor d tilhører Q. Hvordan kommer jeg videre?
Svar #2
14. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Jeg prøver igen, men mit svar er i princippet det samme. Intervallet (a,b) er et vilkårligt interval i R.
Se på mængden A = {d ? Q | a-2^0,5 < d < b-2^0,5}
Da der er uendeligt mange rationale tal mellem a-2^0,5 og b-2^0,5 vil denne mængde have uendeligt mange elementer. Det vil følgende mængde dermed også:
B = {c = 2^0,5 + d | d ? A}
Og dette er netop en uendelig mængde af irrationale tal, der ligger i intervallet (a,b). Det følger af definitionerne samt af ulighederne konstruktionen af mængden A.
Se på mængden A = {d ? Q | a-2^0,5 < d < b-2^0,5}
Da der er uendeligt mange rationale tal mellem a-2^0,5 og b-2^0,5 vil denne mængde have uendeligt mange elementer. Det vil følgende mængde dermed også:
B = {c = 2^0,5 + d | d ? A}
Og dette er netop en uendelig mængde af irrationale tal, der ligger i intervallet (a,b). Det følger af definitionerne samt af ulighederne konstruktionen af mængden A.
Skriv et svar til: Interval for R\Q
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
