Matematik
HJÆLP HASTER
14. januar 2008 af
Dia (Slettet)
en kurve i (x,y)-planen bestemt ved ligning
y^6-ax^5=0
find et udtryk for dy/dx for denne kurve. vis specielt at dy/dx=5/6 for a=2 og x=y=2
håber der er en, der ude, der kan hjælpe mig med at løse denne øvelse.....
y^6-ax^5=0
find et udtryk for dy/dx for denne kurve. vis specielt at dy/dx=5/6 for a=2 og x=y=2
håber der er en, der ude, der kan hjælpe mig med at løse denne øvelse.....
Svar #1
14. januar 2008 af peter lind
Du kan isolere y af ligningen og derefter differentiere. Her skal du passe lidt på med fortegn.
Du kan også differentiere udtrykket hvor y betragtes som en funktion af x.
Da det jo er 0 funktionen vil den afledede være 0.
Du kan også differentiere udtrykket hvor y betragtes som en funktion af x.
Da det jo er 0 funktionen vil den afledede være 0.
Skriv et svar til: HJÆLP HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
